Ο Elon Musk έχει νέο τίτλο: Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Elon Musk έχει νέο τίτλο: Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο επιχειρηματίας – ιδρυτής της Tesla Εlon Musk απολαμβάνει ένα νέο status που μόνο ακόμη 3 άνθρωποι έχουν κατακτήσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες: ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Στη πορεία του για αυτό το ορόσημο άφησε πίσω του πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Warren Buffet και ο Bill Gates.

Αυτό το οφείλει στη μετοχή της Tesla, η οποία από τον Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει εκτόξευση 830% σε συνδυασμό με ένα μεγάλο πακέτο που ενεργοποιήθηκε, αφού κατάφερε να πιάσει τους στόχους κερδοφορίας και αξίας στην αγορά. Έτσι ο Μusk άφησε πίσω του τον επικεφαλής της Amazon Jeff Bezos, o οποίος είχε τον τίτλο αυτόν από το 2017.

Σύμφωνα με το Bloomberg’s Billionaire Index η αξία του Musk είναι πάνω από 188 δισ. δολάρια, ενώ και σήμερα η μετοχή της Tesla κέρδισε πάνω από 5% φτάνοντας τα 795,75 δολάρια.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ταχύτητα με την οποία ο εκκεντρικός επιχειρηματίας ανέβηκε στην πρώτη θέση, καθώς έναν μόλις χρόνο πριν ο Musk ήταν στις χαμηλές θέσεις της σχετικής λίστας.

Η άνοδος της μετοχής της Tesla ενίσχυσε την περιουσία του κατά 150 δισ. δολάρια (του ανήκει ένα 20%), ενώ έχει στην κατοχή του ακόμη 42 δις. δολάρια σε stock options, σύμφωνα με τα SEC filings.

Η Tesla, η μετοχή της οποίας δοκιμάστηκε από ισχυρές διακυμάνσεις τα προηγούμενα εξαιτίας αποφάσεων και του ίδιου του Elon Musk, είχε μια φανταστική πορεία το 2020 καθώς ξεπέρασε σε valuation εταιρείες όπως Ford, GM, VW Group, Toyota και να αναδειχθεί ως πιο πολύτιμος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον πλανήτη με αξία 750 δισ. δολάρια.