O Elon Musk είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του με την πλατφόρμα X

O Elon Musk είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του με την πλατφόρμα X
Photo: pixabay.com
«Θα μπορούσε να κάνει κάτι απίστευτο αν απλά συμπεριφερόταν λίγο διαφορετικά» αναφέρει ο αστέρας του Shark Tank Mark Cuban.

Στον ελίτ κύκλο των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων, η αναζήτηση συμμάχων για τον Elon Musk μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη, αλλά μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα που στέκεται στο πλευρό του τις περισσότερες φορές είναι ο Mark Cuban, αστέρας του Shark Tank.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Cuban, ιδρυτής του CostPlusDrugs.com, υπήρξε σταθερός φίλος του Musk, υποστηρίζοντας την αγορά του Twitter – γνωστό πλέον ως X – αλλά και προσφέροντας συχνά προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η πλατφόρμα.

Οι δυο τους έχουν βρεθεί και στο παρελθόν σε αντιπαραθέσεις στην πλατφόρμα σχετικά με τα εμβόλια, τα τέλη επαλήθευσης ταυτότητας χρήστη και τις στρατηγικές μάρκετινγκ, αλλά έχουν αποφύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις για τις οποίες έχει γίνει γνωστός ο Musk.

Ο Cuban, ο οποίος είναι ιδρυτής της διαδραστικής πλατφόρμας Fireside, έχει παραμείνει εξέχουσα φιγούρα στην πλατφόρμα X παρά την αναγνώριση εκ μέρους του των ελαττωμάτων της. Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks πιστεύει ότι ο Musk έκανε ενδεχομένως κάτι «ιδιοφυές» με την αγορά της X, λέγοντας ότι έχει «εκπλαγεί ευχάριστα» από ορισμένες από τις βελτιώσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν και οι λειτουργίες κρασάρουν κάθε τόσο, όπως σε κάθε τεχνολογική πλατφόρμα, πιστεύω ότι το Discover είναι πολύ καλύτερο. Νομίζω ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να το κάνει μια καλή επιχείρηση», δήλωσε ο Cuban στο GQ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, όπως και πολλοί άλλοι επικριτές του Musk, ο Cuban φοβάται ότι το πρόσωπο που είναι πιθανό να «τα θαλασσώσει» είναι ο ίδιος ο Musk με τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του. «Είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του. Είναι η πλατφόρμα του. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε ο Cuban στον Alex Kantrowitz του GQ.

Ο Cuban σκέφτηκε ότι ο ιστότοπος θα μπορούσε να φτάσει σε ένα «εντελώς διαφορετικό επίπεδο» αν ο Musk περιόριζε κάποιες από τις πιο ακραίες αναρτήσεις του, υπονοώντας το γεγονός ότι οι διαφημιστές θα ήταν πιο πρόθυμοι να επιστρέψουν στην X αν ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την πλατφόρμα ήταν λιγότερο αμφιλεγόμενος.

«Ο Musk έχει μια μοναδική ευκαιρία να κάνει μερικά πραγματικά απίστευτα πράγματα με την πλατφόρμα, αν μπορέσει συμπεριφερθεί λίγο διαφορετικά», κατέληξε ο Cuban, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 6,55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμβουλή αυτή δεν σοκάρει τον ιδιοκτήτη της X, ο οποίος παραδέχτηκε προηγουμένως ότι «δεν πρέπει να δημοσιεύει μετά τις 3 π.μ.», αφού βρέθηκε σε αντιπαράθεση με επενδυτές της Tesla για δημοσιεύσεις που αύξησαν και στη συνέχεια βύθισαν την τιμή της μετοχής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

«Αν την ‘έχω πατήσει’ με tweets πολλές φορές; Ναι», δήλωσε ο Musk τον Απρίλιο.

Ο Musk είναι γνωστός για την ακούραστη εργασιακή του ηθική, η οποία είναι εμφανής σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Είναι γνωστό ότι κοιμόταν σε καναπέδες κατά τη διάρκεια της θητείας του στην X, περνούσε τις νύχτες κάτω από το γραφείο του στην Tesla και έχει εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του για την ευημερία του, καθώς συνδυάζει πολλές ευθύνες σε όλες τις εταιρείες του.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχει επίσης επικρίνει έντονα τους ανθρώπους που εργάζονται εξ αποστάσεως ή σε ένα υβριδικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας ότι είναι «ηθικά λάθος».

Διαβάστε ακόμη:

Έλον Μασκ: «Η Αμερική γίνεται σαν την ταινία Τζόκερ»