Τα πάνω κάτω από τον Έλον Μασκ στο Twitter – Ιδού τι άλλο έχει αλλάξει

Τα πάνω κάτω από τον Έλον Μασκ στο Twitter – Ιδού τι άλλο έχει αλλάξει
France, Clonas, 2023/07/26. Twitter logo changed to X by social media owner Elon Musk. Photo montage. Photograph by Romain Doucelin / Hans Lucas. France, Clonas, 2023/07/26. Changement du logo de Twitter en X par le proprietaire du reseau social Elon Musk. Photomontage. Photographie de Romain Doucelin / Hans Lucas. (Photo by Romain Doucelin / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Το Twitter μόλις μετέβαλε τους όρους παροχής υπηρεσιών του για να αφαιρέσει όλες τις αναφορές στο "Twitter" και τα "Tweets"

Οι χρήστες του Twitter βλέπουν πλέον ένα αναδυόμενο παράθυρο σχετικά με τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στον γνωστό κόμβο κοινωνικής δικτύωσης. Και μόλις συμβεί αυτό στις 29 Σεπτεμβρίου, πείτε αντίο στα Tweets.

Μεταξύ των προσαρμογών είναι η αφαίρεση όλων των αναφορών στη λέξη “Twitter” υπέρ του προτιμώμενου από τον Elon Musk “X”. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή της ονομασίας των retweets σε “reposts”.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Periscope, την εφαρμογή ζωντανής ροής που ανήκε στο Twitter, αλλά έκλεισε το 2021.
Η ενημέρωση ενισχύει επίσης ορισμένες από τις νομικές προστασίες γύρω από τον Musk και το Twitter/X.

Ξεκινώντας αργότερα αυτόν το μήνα, οι χρήστες θα «παραιτούνται από το δικαίωμα να συμμετέχουν ως ενάγοντες σε οποιαδήποτε ομαδική αγωγή, συλλογική αγωγή ή διαδικασία αντιπροσωπευτικής αγωγής» στο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο, αναφέρει η ενημέρωση.

Αυτή η προειδοποίηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Musk απείλησε να μηνύσει την Anti-Defamation League για δισεκατομμύρια, κατηγορώντας την εν λόγω ομάδα για την απώλεια διαφημιστών του ιστότοπου.

Η τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνεται επίσης στις αλλαγές, με τον ιστότοπο να αναφέρει ότι «απαγορεύεται ρητά το crawling ή το scraping των Υπηρεσιών σε οποιαδήποτε μορφή, για οποιονδήποτε σκοπό, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεσή μας». Προηγουμένως, το Twitter ανέφερε ότι το crawling του ιστότοπου ήταν επιτρεπτό σε ορισμένες περιπτώσεις, αν και απαγόρευε το scraping.

Ο Musk έχει εκφράσει εξίσου έντονα την αντίθεσή του στις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης που «συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων» από τον ιστότοπο, γεγονός που έχει οδηγήσει ορισμένους χρήστες να βρίσκουν μηνύματα σφάλματος που αναγράφουν «υπέρβαση ορίου rate».

Και φαίνεται ότι τα σχέδια του Musk για τη συλλογή πρόσθετων προσωπικών πληροφοριών από ορισμένους χρήστες προχωρούν. Οι ενημερώσεις στην πολιτική απορρήτου αφορούν τη συλλογή βιομετρικών πληροφοριών και το ιστορικό απασχόλησης.

Μπορεί ο Musk να θέλει να διαγράψει το όνομα του Twitter, αλλά ακόμη και αυτή η ενημέρωση δεν το κάνει εντελώς. Αν και δεν θα δείτε τη λέξη Twitter στους Όρους Χρήσης ή στην Πολιτική Απορρήτου, πολλοί από τους συνδέσμους μέσα σε αυτά τα έγγραφα παραπέμπουν σε μια διεύθυνση URL twitter.com.

Πηγή: Fortune