Ο Elon Musk κατασκευάζει το Hyperloop

Ο Elon Musk κατασκευάζει το Hyperloop

Το όνειρό του θα ξεκινήσει σε μια δοκιμαστική διαδρομή, πιθανότατα στο Τέξας.

Όταν ο Elon Musk ανακοίνωσε το 2013 τα σχέδιά του για το Hyperloop, τον «σωλήνα» μέσα στον οποίο ειδικά οχήματα θα ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου μεταφέροντας ανθρώπους, είχε συμπληρώσει πως προς το παρόν δεν έχει το χρόνο να το αναπτύξει. Έριξε όμως την ιδέα με σκοπό να προκαλέσει συζήτηση και προτάσεις για βελτίωση.

Όμως ένα tweet του Musk όχι μόνο επανέφερε τη συζήτηση για το επαναστατικό αυτό σύστημα μεταφορών, αλλά προανήγγειλε την κατασκευή μιας δοκιμαστικής διαδρομής. «Θα κατασκευάσουμε μια δοκιμαστική διαδρομή όπου εταιρείες και πανεπιστημιακές ομάδες θα μπορούν να τεστάρουν τα οχήματά τους. Πιθανότατα στο Τέξας», έγραψε. Σε επόμενο tweet ενημέρωσε πως σκέφτεται τη διοργάνωση ενός σχετικού διαγωνισμού ταχύτητας.

Αν το Hyperloop λειτουργούσε στη διαδρομή Λος Άντζελες – Σαν Φρανσίσκο (614 χλμ και περίπου 5,5 ώρες με το αυτοκίνητο ή 90 λεπτά με αεροπλάνο) θα έριχνε τον χρόνο μετάβασης σε μόλις 30 λεπτά και με κόστος εντυπωσιακά χαμηλότερο από εκείνο μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας. Μάλιστα, το υψηλό κόστος μιας τέτοιας υποδομής ήταν αυτό που έκανε τον Musk να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους επίγειας συγκοινωνίας και να καταλήξει στο Hyperloop.