Ο Elon Musk «καταστρέφει ό,τι έχτισε» – Κατακεραυνώθηκε από βετεράνους επενδυτές για την τελευταία «καταιγίδα» στο X

Ο Elon Musk «καταστρέφει ό,τι έχτισε» – Κατακεραυνώθηκε από βετεράνους επενδυτές για την τελευταία «καταιγίδα» στο X
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Musk δεν ήταν ποτέ άνθρωπος που έκρυβε τις πολιτικές θέσεις του.

Του Christiaan Hetzner

Αυτές τις μέρες οι επενδυτές της Tesla έχουν πολλά για να ανησυχούν. Οι πωλήσεις των οχημάτων στηρίζονται με σοβαρές μειώσεις τιμών, το ευρέως αναφερόμενο Cybertruck θα είναι ζημιογόνο για ένα χρόνο και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα κυκλοφορήσει το βασικό μοντέλο μεγάλου όγκου της εταιρείας με τιμή στα 25.000 δολάρια.

Και πού είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla όταν οι καιροί είναι δύσκολοι; Σύμφωνα με τον Ross Gerber, έναν φανατικό υποστηρικτή της Tesla και συνιδρυτή της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων GerberKawaski, δεν τον βλέπει κανείς πουθενά.

Το χειρότερο, είπε, είναι ότι το αγαπημένο «παιχνίδι» του Musk με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X προκαλεί περαιτέρω πονοκεφάλους στους κατόχους της Tesla.

«Καμία από τις ενέργειές του δεν είναι προς όφελος της Tesla αυτή τη στιγμή, όλα αφορούν το Twitter», δήλωσε ο Gerber στο CNBC την Πέμπτη, αναφερόμενος στην αρχική εμπορική ονομασία της εταιρείας κοινωνικών μέσων. «Αυτό που πραγματικά κάνει είναι να καταστρέφει όλα όσα έχει χτίσει και αυτό είναι το εξαιρετικά απογοητευτικό ως μέτοχος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Musk μπορεί πιθανότατα να υπολογίζεται ότι θα παραστεί στην εκδήλωση παράδοσης του Cybertruck στις 30 Νοεμβρίου, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της πώλησης του μοντέλου.

Ωστόσο, ένα αδιευκρίνιστο πρόβλημα υγείας τον εμπόδισε να παραστεί σε μια σημαντική συνάντηση με αξιωματούχο της κυβέρνησης του Narendra Modi για να συζητήσουν μια σημαντική επένδυση στην Ινδία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Η υπομονή του Gerber έχει επίσης εξαντληθεί από τις πολιτικές απόψεις του Musk, οι οποίες αυτή την εβδομάδα περιελάμβαναν την υποστήριξη μιας αντισημιτικής ανάρτησης στο X.

Ένας άλλος γνωστός θεσμικός επενδυτής είναι ο Gary Black. Ο συνιδρυτής του Future Fund πιστεύει πολύ στην εταιρεία, κατέχοντας μετοχές της Tesla ως τη δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική θέση του, κυρίως χάρη στην «ιδιοφυΐα» του διευθύνοντος συμβούλου της.

«Ο Elon Musk πρέπει να σταματήσει τα αντισημιτικά σχόλια πριν βλάψει το εμπορικό σήμα της Tesla. Δύο από τους Εβραίους πελάτες μου ήρθαν σε επαφή μαζί μου σήμερα το πρωί για να εκφράσουν την οργή τους», έγραψε ο Black την Πέμπτη.

Ο Musk δεν ήταν ποτέ άνθρωπος που έκρυβε τις πολιτικές θέσεις του.

Νωρίτερα φέτος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ταξίδεψε στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να επιστήσει την προσοχή στην ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση, ενώ παρομοίωσε τα μεταναστευτικά προβλήματα της Ευρώπης με εισβολή.

Πήρε επίσης τον γιο του μαζί σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας – έναν ηγέτη που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για την αποθάρρυνση της φυλετικής ανάμειξης – όπου οι δυο τους φέρεται να συζήτησαν για το πώς θα ενθαρρύνουν υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων στη Δύση.

Ο Musk έχει δηλώσει ότι οι Εβραίοι υποστηρικτές του Anti-Defamation League ευθύνονται οι ίδιοι για την αύξηση του αντισημιτισμού και παρομοίασε τον Εβραίο χρηματοδότη και επιζώντα του Ολοκαυτώματος Τζορτζ Σόρος με έναν κακοποιό που «μισεί την ανθρωπότητα» και επιθυμεί την «καταστροφή του δυτικού πολιτισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com