Μετά από την OpenAI, ο Άλτμαν «μεταγράφηκε» στην έρευνα AI της Microsoft

Μετά από την OpenAI, ο Άλτμαν «μεταγράφηκε» στην έρευνα AI της Microsoft
epa10631881 OpenAI CEO Sam Altman testifies before the Senate Judiciary Subcommittee on Privacy, Technology, and the Law for an oversight hearing to examine the rules governing artificial intelligence (AI) in the Dirksen Senate Office Building in Washington, DC USA, 16 May 2023. Altman called on Congress to pass regulation to ensure safety standards for AI. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Στον απόηχο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην επιχειρηματική και τεχνολογική κοινή γνώμη η αποχώρηση του Σαμ Άλτμαν από τη θέση του CEO της OpenAI, το νέο κεφάλαιο στη διαδρομή του 38χρονου θα είναι μια θέση στην ομάδα έρευνας τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Microsoft, Σάτια Ναντέλα πόσταρε στο X (πρώην Twitter) ότι ο Άλτμαν και ο πρώην πρόεδρος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας ομάδας προηγμένης έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Ανυπομονούμε να κινηθούμε γρήγορα για να τους παρέχουμε τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχία τους», δήλωσε ο Ναντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία μας με το OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη των προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο Microsoft Ignite και στη συνέχιση της υποστήριξης των πελατών και των συνεργατών μας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Microsoft.

Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι απομακρύνει τον Άλτμαν.

Όπως έγινε γνωστό νέος CEO στην εταιρεία του ChatGPT αναλαμβάνει ο πρώην επικεφαλής της Twitch, Έμετ Σίαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: