Ο επικεφαλής της Bundesbank τάσσεται υπέρ μιας νέας αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ

Ο επικεφαλής της Bundesbank τάσσεται υπέρ μιας νέας αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ
Incoming German Central Bank head Joachim Nagel poses after his officially appointment at the presidential Bellevue palace in Berlin on January 7, 2022. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) / ALTERNATIVE CROP Photo: AFP
Ο Γιοακίμ Νάγκελ τόνισε ότι  "η νομισματική πολιτική πρέπει να συνεχίσει να δρα αποφασιστικά»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, καθώς ο δομικός πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός, τόνισε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γιοακίμ Νάγκελ.

Ο επικεφαλής της Bundesbank τόνισε την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον ότι αναμένει ότι ο κύκλος των αυξήσεων θα συνεχιστεί και στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, με τον υποκείμενο πληθωρισμό να εξακολουθεί να επιταχύνεται, «υπάρχει ακόμη δρόμος» όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, είπε ο Νάγκελ. «Είναι απολύτως σκόπιμο, με βάση τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, να περιμένουμε τώρα να δούμε σε ποιο βαθμό αυτά τα μεμονωμένα γεγονότα μπορεί να έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη των όρων χρηματοδότησης.»

O ίδιος σημείωσε ότι η συζήτηση σχετικά με το μέγεθος της αύξησης δεν βοηθάει σε αυτό το σημείο επειδή οι πληροφορίες είναι ακόμα ελλιπείς. «Αυτό που είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, είναι ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να συνεχίσει να δρα αποφασιστικά» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: