O Γιακουμάκης αυτοκτόνησε λίγο μετά την εξαφάνιση του

O Γιακουμάκης αυτοκτόνησε λίγο μετά την εξαφάνιση του

Σε ζώα και πουλιά αποδίδονται οι μεταθανάτιες κακώσεις, στο σώμα του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΜΙΚΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η νεκροψία έδειξε ότι ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πόρισμα ο 20χρονος πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο. Δίπλα στο άψυχο σώμα του Βαγγέλη, το οποίο εντόπισε στις 7.40 το πρωί της Κυριακής ζευγάρι που κινούνταν στην περιοχή και είχε μείνει από βλάβη με το αυτοκίνητό στο σημείο, βρέθηκε στα αριστερά του ένα μαχαίρι. Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας.

Το μαχαίρι έχει κατασκευαστεί στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται ευρέως στην Κρήτη, για γδάρσιμο ζώων. Πιθανολογείται ότι ανήκε στον αυτόχειρα. Είχε φαρδιά ξύλινη λαβή με λάμα 10 εκ. που έμπαινε στην ξύλινη λαβή.

Από τον ιατροδικαστή εντοπίστηκαν και μεταθανάτιες κακώσεις οι οποίες προέρχονται από ζώα ή και πουλιά. Ο χρόνος θανάτου ταυτίζεται πλήρως με την ημέρα της εξαφάνισης.

Πέραν της προθανάτιας τομής στον δεξί καρπό, δεν φαίνεται από τις μέχρι τώρα εξετάσεις να προκύπτει, άλλο τραύμα. «Πρόκειται περί αυτοκτονίας», δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος στο NEWS 247. Δεν θα γίνουν επίσημες δηλώσεις από τον αρμόδιο ιατροδικαστή, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.

Για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αυτοχειρία, θα πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ή του βίαιου εξαναγκασμού ή του βίαιου πειθαναγκασμού ή της άσκησης βίας.

Αν επιβεβαιωθεί και από τις τοξικολογικές, ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν φέρει κάποιο άλλο προθανάτιο τραύμα ή κάποιο μώλωπα, οι άνθρωποι που τον οδήγησαν στο θάνατο, θα πέσουν στα «μαλακά».

Το μόνο που μπορεί να γίνει για να διωχθούν, είναι από τις μαρτυρίες και το προανακριτικό υλικό και με την κατηγορία των απλών σωματικών βλαβών και του εκφοβισμού.

Η περιοχή που βρέθηκε είναι μια αχανής έκταση, που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων είχε πλημμυρίσει και είχε μετατραπεί σε τεράστια λίμνη. Γι΄αυτό ίσως δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Νωρίτερα, στο σημείο πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από τον παπά της ενορίας, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως.

Πηγή: news247.gr