Ο Guardian «ψηφίζει» Ελλάδα για το καλοκαίρι- Το top 10 των ελληνικών προορισμών

Ο Guardian «ψηφίζει» Ελλάδα για το καλοκαίρι- Το top 10 των ελληνικών προορισμών
Άποψη της Σαντορίνης, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013. Εκτιμήσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά φέτος για τη Σαντορίνη, διατυπώνονται από τουριστικούς φορείς, που υπολογίζουν ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς και την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ανακήρυξε τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας», ώστε το νησί, μέσω μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται, να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς . ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατάλογο με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για διακοπές μετά την πανδημία δημοσιοποίησε η εφημερίδα Guardian.

Κατάλογο με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για διακοπές μετά την πανδημία, καθώς δεν συγκεντρώνουν μαζικά πλήθη τουριστών, δημοσιοποίησε η εφημερίδα Guardian με την Ανδρο να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Σε σχετική ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Νίκος Μουστάκας, σημειώνει ότι οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις που τείνουν να επικρατήσουν λόγω της πανδημίας αναδεικνύουν σε πρώτο πλάνο τις ειδικές μορφές τουρισμού, την αυθεντική φιλοξενία, τη φύση και τις εξατομικευμένες τουριστικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά, η λίστα της εφημερίδας Guardian:

Άνδρος

Εύβοια

Γαλαξίδι

Φολέγανδρος

Λέρος

Κύθηρα

Αστυπάλαια

Σύρος

Πήλιο

Μάνη