Ο ιερός «ερωτικός» πόλεμος της Συρίας

Ο ιερός «ερωτικός» πόλεμος της Συρίας
Photo: REUTERS

Κάποιες Τυνήσιες ταξιδεύουν στην πρώτη γραμμή του πολέμου για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των μαχητών του Ισλάμ.

Με κάθε μέσο προσπαθούν οι υποστηριχτές των αντικαθεστωτικών στη Συρία να τους βοηθήσουν στη σύγκρουση με το καθεστώς Άσαντ.

Μια από τις πιο «περίεργες» ενισχύσεις καταφθάνει από την Τυνησία, όπου γυναίκες από τη χώρα φεύγουν με προορισμό τη Συρία προκειμένου να κάνουν «ιερό ερωτικό πόλεμο», ικανοποιώντας τις σεξουαλικές ανάγκες των ισλαμιστών που μάχονται εκεί, υποστήριξε σήμερα, ενώπιον του κοινοβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Λότφι μπεν Τζέντου.

«Μετά από αυτές τις σεξουαλικές επαφές που έχουν στο όνομα του τζιχάντ αλ νικάχ (σ.σ. φράση που σημαίνει “ιερός ερωτικός πόλεμος”), επιστρέφουν έγκυες», πρόσθεσε. Δεν είναι γνωστό ωστόσο πόσες γυναίκες έχουν επιστρέψει στην Τυνησία σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: Άσαντ: Καταστροφή των χημικών όπλων σε ένα χρόνο

Οι γυναίκες αυτές «έχουν σεξουαλικές σχέσεις με 20, 30, 100 τζιχαντιστές», συνέχισε ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης (ANC). Δεν διευκρίνισε εάν οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε καθημερινές ερωτικές πράξεις ή στο συνολικό αριθμό των συντρόφων κάθε γυναίκας. Στον τζιχάντ αλ νικάχ επιτρέπονται οι ερωτικές επαφές εκτός γάμου και με πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα. Ορισμένοι σαλαφιστές τον θεωρούν ως θεμιτή μορφή «ιερού πολέμου».

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε πόσες γυναίκες βρίσκονται επί του παρόντος στη Συρία. Τα τυνησιακά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για «εκατοντάδες» περιπτώσεις, όπως και «εκατοντάδες άνδρες» έχουν φύγει για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Μπεν Τζέντου εκτίμησε ότι από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, «6.000 νέοι εμποδίστηκαν να πάνε εκεί».

Πρόσφατα, ο υπουργός είχε παραδεχτεί ότι ενίσχυσε τους ελέγχους στα αεροδρόμια για να ματαιωθούν τα σχέδια ανδρών και γυναικών που σκόπευαν να φύγουν για τη Συρία.