Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος που θέλει οι νέοι να εργάζονται 70 ώρες την εβδομάδα

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος που θέλει οι νέοι να εργάζονται 70 ώρες την εβδομάδα
Photo: pixabay.com
Για να «εδραιωθεί και να επιταχυνθεί» η οικονομική πρόοδος της χώρας...

Ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες της Ινδίας δήλωσε ότι οι νέοι Ινδοί πρέπει να δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδα, αν θέλουν να δουν τη χώρα τους να αξιοποιεί τις οικονομικές της δυνατότητες.

«Το αίτημά μου είναι ότι οι νέοι μας πρέπει να πουν: “Αυτή είναι η χώρα μου. Θέλω να εργάζομαι 70 ώρες την εβδομάδα», δήλωσε ο N.R. Narayana Murthy, ο 77χρονος ιδρυτής του γίγαντα της πληροφορικής Infosys, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Murthy, ο οποίος συνίδρυσε την Infosys το 1981 δήλωσε ότι η Ινδία έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας στον κόσμο και ότι είναι ευθύνη της νεολαίας της χώρας να προωθήσει αλλαγές στην εργασιακή κουλτούρα.

Περίπου το 66% του πληθυσμού της Ινδίας είναι κάτω των 35 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κουλτούρα μας πρέπει να αλλάξει σε εκείνη των εξαιρετικά αποφασισμένων, εξαιρετικά πειθαρχημένων και εξαιρετικά εργατικών ανθρώπων», δήλωσε ο Murthy, όπως μεταδίδει το Insider.

Πρόσθεσε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να «εδραιωθεί και να επιταχυνθεί» η οικονομική πρόοδος της χώρας, διότι η Ινδία αρχίζει να λαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση για την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της, η οποία θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μέχρι το 2075.

Όμως οι Ινδοί είναι από αυτούς που εργάζονται ήδη πολλές ώρες, σε σχέση με άλλες εθνικότητες, κατά μέσο όρο περίπου 47,7 ώρες την εβδομάδα ανά εργαζόμενο, σύμφωνα με τη ΔΟΕ. Αυτό τοποθετεί την Ινδία στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με μόνο το Κατάρ, το Κονγκό, το Λεσότο, το Μπουτάν, τη Γκάμπια και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο, σύμφωνα με τη ΔΟΕ.

Τα σχόλια του Murthy προκάλεσαν έτσι μια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους να λένε ότι η υιοθέτηση των συμβουλών του μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: