Ποιες χώρες προτιμούν οι ψηφιακοί νομάδες και η θέση της Ελλάδας

Ποιες χώρες προτιμούν οι ψηφιακοί νομάδες και η θέση της Ελλάδας
pexels
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Απομακρυσμένης Εργασίας 2023 της NordLayer.

Η Δανία είναι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Απομακρυσμένης Εργασίας 2023 της NordLayer, η καλύτερη χώρα για τους ψηφιακούς νομάδες.

Ο Δείκτης αξιολογεί 108 χώρες και μετρά τέσσερις κύριες διαστάσεις: κυβερνοασφάλεια, οικονομία, υποδομές και κοινωνική ασφάλεια. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο δείκτη η Δανία έλαβε την πρώτη θέση, παρά το υψηλό κόστος ζωής και το ακριβό διαδίκτυο, λόγω της ποιότητας του διαδικτύου και της υγειονομικής περίθαλψης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ολλανδία και ακολουθεί η Γερμανία, ενώ την πεντάδα κλείνουν η Ισπανία και η Σουηδία.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω, στην 32η θέση στη γενική κατάταξη με βαθμολογία 0,766, όταν οι υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, δηλαδή η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία καταλαμβάνουν την 4η, 6η και 26η θέση αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά στην ασφάλεια του διαδικτύου όπου φιγουράρει στην 6η θέση με βαθμολογία 0,948, πίσω από τη Σλοβακία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Γερμανία και την Σαουδική Αραβία. Στον δείκτη οικονομική ασφάλεια υποχωρεί στην 42η θέση με βαθμολογία 0,698 μονάδες. Πέφτει στην 46η θέση στον δείκτη «ψηφιακή & φυσική υποδομή» και καταλαμβάνει την 35η θέση στον δείκτη κοινωνική ασφάλεια που συνδυάζει στοιχεία της συνολικής ασφάλειας από εγκλήματα εντός μιας χώρας με μετρήσεις που αξιολογούν την ισότητα και την πρόσβαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο με την κατάταξη του GRWI, είναι ότι οι περισσότερες χώρες στο ΤΟΡ 20, είναι Ευρωπαϊκές με τον Καναδά να είναι το πρώτο μη ευρωπαϊκό έθνος στη 14η θέση, ακολουθούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην 16η θέση.

Η NordLayer σημειώνει ότι οι χώρες της πρώτης κατάταξης τείνουν να είναι πιο ακριβές για τη ζωή, με την Πορτογαλία να ξεχωρίζει για την προσφορά της «καλύτερης σχέσης ποιότητας-τιμής» και ταυτόχρονα το χαμηλό κόστος ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: