Ο υπεύθυνος του Χίθροου κατηγορεί το…TikTok για τις καθυστερήσεις των πτήσεων

Ο υπεύθυνος του Χίθροου κατηγορεί το…TikTok για τις καθυστερήσεις των πτήσεων
epa09031493 epa06838859 A plane passes a sign as it comes into land at Heathrow Airport in Hounslow, Britain, 25 June 2018 (reissued 23 February 2021). Heathrow Airport is due to announce its financial year 2020 results on 24 February 2021. EPA/NEIL HALL *** Local Caption *** 54439489 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο επίκεντρο του καλοκαιρινού ταξιδιωτικού χάους της Ευρώπης, καθώς τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού έχουν γίνει ιδιαίτερα έντονα.

του Christiaan Hetzner

Ένα ταξιδιωτικό κόλπο που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζει ορισμένους επιβάτες με αναπηρία να περιμένουν ακόμη περισσότερο για να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Είτε πρόκειται για τις τεράστιες ουρές για check in είτε για τις ακυρωμένες πτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος μετά την επιδημία του COVID βρήκε μια εξοντωμένη αεροπορική βιομηχανία ανίκανη να καλύψει τις ανάγκες λόγω των μαζικών μειώσεων του προσωπικού τα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο, τα πράγματα επιδεινώνονται λόγω της αύξησης των επιβατών που χρειάζονται υποστήριξη, επειδή ορισμένοι παραβιάζουν τους κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν την καταπόνηση του ταξιδιού για αυτούς.

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την υποστήριξη των αναπηρικών αμαξιδίων για να κινηθούν γρήγορα στο αεροδρόμιο», δήλωσε στο LBC του Λονδίνου ο επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου, John Holland-Kaye. «Αν πάτε στο TikTok, θα δείτε ότι είναι ένα από τα ταξιδιωτικά κόλπα που προτείνουν οι χρήστες. Παρακαλώ μην το κάνετε αυτό, πρέπει να προστατεύσουμε την υπηρεσία για τους ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο επίκεντρο του καλοκαιρινού ταξιδιωτικού χάους της Ευρώπης, καθώς τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού έχουν γίνει ιδιαίτερα έντονα.

Μετά την απόφαση της χώρας να τερματίσει την ελεύθερη κυκλοφορία, οι εταιρείες δεν μπορούν πλέον να προσλαμβάνουν εύκολα προσωρινούς εργαζομένους από χώρες της ΕΕ που βρίσκονται δίπλα, καθώς και από εκείνες τις χώρες εκτός ΕΕ που αποτελούν μέρος της Κοινής Αγοράς, όπως η Νορβηγία.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Ryanair ισχυρίστηκε ότι αεροδρόμια όπως το Χίθροου δεν έχουν στελεχώσει σωστά τις δραστηριότητές τους, για παράδειγμα, στο χειρισμό αποσκευών και άλλων υπηρεσιών.

«Τα αεροδρόμια δεν παρέχουν υπηρεσίες εδάφους, αυτές παρέχονται από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες», απάντησε ο Holland-Kaye, χαρακτηρίζοντας την κατηγορία παράξενη. «Είναι σαν να μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε αρκετούς πιλότους».

Το ταξιδιωτικό χάος μπορεί να είναι οξύ στην Αγγλία, αλλά δεν περιορίζεται μόνο στο νότιο τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας.

Η γερμανική Lufthansa αναγκάστηκε να ακυρώσει περισσότερες από 1.000 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, λόγω της επικείμενης απεργίας του γερμανικού πληρώματος εδάφους της.