Ο καλύτερος φωτογράφος είναι μόλις 9 ετών

Ένας μαθητής από την Ισπανία κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό φωτογραφίας του Μουσείου Ιστορίας του Λονδίνου.

Η τέχνη της φωτογραφίας είναι «μαγική». Μια φωτογραφία μπορεί να σου εξιστορήσει μια ιστορία χωρίς λόγια, να σου ξυπνήσει αναμνήσεις ή να σου γεννήσει συναισθήματα που δεν ήξερες πως είχες.

Η ιστορία της φωτογραφίας ως τέχνη, εστιάζει στις φωτογραφίες ως αντικείμενα τα οποία αποκτούν υπόσταση μέσω της αισθητικής τους ποιότητας. Γι αυτό καμία φωτογραφία δε μοιάζει με την άλλη, αφού ο κάθε φωτογράφος έχει την δική του οπτική σκοπιά.

Από το 1964το Μουσείο Ιστορίας του Λονδίνου διοργανώνει έναν Ετήσιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα με θέμα την «Άγρια Ζωή». Φέτος, ο νικητής στην κατηγορία «Young Wildlife Photographer of the Year» όπου συμμετείχαν άτομα έως 17 ετών, ήταν ο 9χρονος Carlos Perez Naval από την Ισπανία.

Ο Carlos μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπά τα ταξίδια και οι γονείς τους τον έπαιρναν συνεχώς μαζί τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει να εξοικιώνεται με την φύση από πολύ μικρός. Σε ηλικία 4 ετών άρχισε να τραβά τις πρώτες φωτογραφίες από τη φύση με τη βοήθεια μιας compact cameras και στη συνέχεια με επαγγελματική μηχανή, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τους φακούς που έχουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Δεν είναι, όμως, τα ταξίδια που συνεπαίρνουν τον μικρό φωτογράφο. Ο 9χρονος δεν σταματά να απαθανατίζει με την κάμερα του ακόμα και τον κήπο του σπιτιού του.

Carlos Perez Naval2 Carlos Perez Naval3 Carlos Perez Naval4 Carlos Perez Naval5 Carlos Perez Naval6 Carlos Perez Naval7 Carlos Perez Naval8 Carlos Perez Naval9 Carlos Perez Naval10