Ο Κιμ επανεμφανίστηκε με ένα μπαστούνι

Ο Κιμ επανεμφανίστηκε με ένα μπαστούνι

Έδωσε τέλος στο «όργιο» φημών μετά από πέντε εβδομάδες απουσίας. 

Ο Βορειοκοεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε ξανά μετά από περίπου ένα μήνα. Αυτή η «μίνι» εξαφάνιση του είχε προκαλέσει «όργιο» φημών σχετικά με την υγεία του αλλά και την παραμονή του στην εξουσία.

Υποβασταζόμενος από ένα μπαστούνι, επισκέφτηκε περπατώντας ένα συγκρότημα κατοικιών στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας. Την πληροφορία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας κι ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ απο τις 3 Σεπεμβρίου, όταν είχε παραστεί σε κονσέρτο.

Η βασική εφημερίδα του κόμματος, Rodong Sinmun, αφιέρωσε την πρώτη σελίδα της Τρίτης στην επανεμφάνιση του Κιμ μετά από πέντε βδομάδες και δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών με τον ηγέτη της Β. Κορέας να χαμογελά και να μετακινείται με την βοήθεια ενός μπαστουνιού στο αριστερό του χέρι, γεγονός το οποίο υποστηρίζει την θεωρία ότι η εξαφάνισή του ήταν αποτέλεσμα τραυματισμού στα πόδια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Κιμ επισκέφτηκε πρόσφατα το κρατικό συγκρότημα κατοικιών για μηχανικούς δορυφόρων, η κατασκευή του οποίου μόλις ολοκληρώθηκε. Η Β. Κορέα τρέφει ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τους επιστήμονες που κατάφεραν να θέσουν σε τροχιά έναν δορυφόρο πάνω σε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο Κιμ επιθεώρησε διάφορα τμήματα του κτιριακού συγκροτήματος στην Πιονγιάνγκ, αποδεικνύοντας ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα μετακίνησης. Εξέφρασε «βαθειά ικανοποίηση» για την ολοκλήρωση του συγκροτήματος και πόζαρε για φωτογραφίες μαζί με τους βορειοκορεάτες επιστήμονες που πρόκειται να μετακομίσουν στα καινούργια διαμερίσματα.