Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον Πούτιν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον Πούτιν
epaselect epa07526581 Russian President Vladimir Putin (R) shakes hands with North Korean leader Kim Jong-un (L) during their meeting at the Far East Federal University on Russky Island in Vladivostok, Russia, 25 April 2019. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύθηκε να «κρατήσει τα χέρια» με τον Πούτιν για στρατηγική συνεργασία.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεσμεύτηκε να «δώσει τα χέρια» με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία για τον κοινό τους στόχο να οικοδομήσουν μια ισχυρή χώρα, μετέδωσε το κρατικό μέσο KCNA τη Δευτέρα.

Ο Κιμ δεσμεύτηκε σε ένα μήνυμα προς τον Πούτιν για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της Ρωσίας, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία και επιδεικνύοντας «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη».

«Η δικαιοσύνη είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει και ο ρωσικός λαός θα συνεχίσει να προσθέτει δόξα στην ιστορία της νίκης», είπε ο Κιμ στο μήνυμα που δημοσίευσε το KCNA.

Ο Κιμ ζήτησε «στενότερη στρατηγική συνεργασία» με τη Μόσχα, «κρατώντας σφιχτά τα χέρια με τον Ρώσο πρόεδρο, σύμφωνα με την κοινή επιθυμία των λαών των δύο χωρών να εκπληρώσουν τον μεγάλο στόχο της οικοδόμησης μιας ισχυρής χώρας», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με το Κρεμλίνο και υποστήριξε τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι, κατηγορώντας την «ηγεμονική πολιτική» και την «αυταρχικότητα» των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: