Ο Κυριάκος επί προσωπικού: Η σχέση με τη Μαρέβα, το ορειβατικό σκι και τα διδάγματα για τα παιδιά του

Ο Κυριάκος επί προσωπικού: Η σχέση με τη Μαρέβα, το ορειβατικό σκι και τα διδάγματα για τα παιδιά του

Στην προσωπική του ζωή και τη σύζυγο του Μαρέβα, την αγάπη του για το βουνό και τις ορειβατικές εξορμήσεις, αλλά και στο πολιτικό του επώνυμο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στο Open.

Ο κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η δεκαεξάχρονη διαδρομή του στην πολιτική είχε κόστος και στην προσωπική του ζωή.

«Πέρασα αρκετά χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορούσαμε και οι δύο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας. Ευτυχώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναβρήκαμε μια νέα και πιστεύω πολύ πιο υγιή ισορροπία» ανέφερε.

Είπε επίσης ότι δεν είναι εύκολη η απώλεια της ιδιωτικότητας, προσθέτοντας ότι: «Αλλά από την άλλη, είναι μέρος της δουλειάς μας και είναι και ωραίο πολλές φορές».

Ανέφερε πως με τη σύζυγο και την κόρη του βγήκαν δύο βράδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και πήγαν και άκουσαν τον Μαχαιρίτσα και τον Πορτοκάλογλου.

«Προφανώς, υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να φωτογραφηθεί μαζί σου. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα ακούσεις κάποια γκρίνια, κάποια μουρμούρα, κάποια αποδοκιμασία. Αυτό είναι μέρος της ζωής και της πολιτικής. Ξεκλέβει κανείς λίγες τελείως προσωπικές στιγμές, λίγο αθλητισμό, λίγο διάβασμα. Αλλά, σίγουρα σήμερα δεν υπάρχουν πια όρια μεταξύ ιδιωτικής ζωής και δημόσιας ζωής. Είναι πολύ δυσδιάκριτα» είπε και πρόσθεσε ότι ιδιωτική ζωή έχει πλέον μόνο στα… βουνά: «Ενδεχομένως, αν ανέβω σε καμιά κορυφή, σε κανένα βουνό, εκεί που μ’ αρέσει να περπατάω, να μπορώ να είμαι μόνος μου».

Αναφέρθηκε στο ορειβατικό σκι, λέγοντας ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένας τρόπος να ανεβαίνεις τα βουνά τον χειμώνα, που έχει χιόνια και σημείωσε: «Το ζήτημα είναι, πώς με αφορμή αυτό μπορούμε να αναδείξουμε έναν μεγάλο πλούτο της χώρας, που είναι οι ορεινοί μας όγκοι. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, είναι η ενδοχώρα, είναι τα βουνά μας, είναι τα χωριά μας, είναι οι κορυφές μας. Εκεί έχουμε πάρα πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε. Άρα, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ το βουνό -δεν το έχω κρύψει ποτέ- και μ’ αρέσει πάρα πολύ και ξεκλέβω ελεύθερο χρόνο, τον λίγο που έχω, είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα, για να πηγαίνω στο βουνό».

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι σε ενάμιση μήνα η κόρη του αποφοιτεί από το πανεπιστήμιο, αλλά δε θα μπορέσει να είναι στην αποφοίτηση, γιατί είναι τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

«Θα πάει η Μαρέβα. Αλλά, ξέρετε, η ζωή κάνει κύκλους. Αλλά αυτό το οποίο μένει τελικά είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Και εμείς μπορέσαμε, μετά από πολλά χρόνια δυσκολίας και ξεχωριστής ζωής, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας και να βρεθούμε μαζί. Και πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμασταν στην αρχή» είπε.
Δήλωσε ότι για εκείνον η οικογένεια και τα παιδιά του είναι το πιο σημαντικό πράγμα. “Να μεγαλώσω καλά παιδιά, με αρχές, με αξίες και να μπορώ να είμαι καλά με τη σύζυγό μου. Δεν είναι πάντα εύκολο να τα ισορροπεί κανείς στην πολιτική. Πιστεύω, όμως, ότι έχουμε βρει μια ισορροπία. Και αυτό που θέλω να περνάω ως μήνυμα στα παιδιά μου είναι ότι, να ξέρουν ότι γεννήθηκαν με πλεονεκτήματα -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό- με προνόμια ενδεχομένως, αλλά να μην τα θεωρούν ποτέ δεδομένα. Και αυτοί που έχουν τα προνόμια, έχουν μια μεγαλύτερη υποχρέωση να επιστρέφουν κάτι πίσω στο κοινωνικό σύνολο» είπε.