Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρχισε η διαδικασία οργάνωσης της επόμενης μέρας για τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε επ’ αυτού επταμελή Διοικούσα Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Νίκο Σωτηρόπουλο σε ρόλο συντονιστή, την Κατερίνα Οικονόμου, το Γιάννη Δελακουρίδη, το Βασίλη Τσιατσιάμη, τον Πάρι Σκιαδόπουλο, τον Άκη Θεοχάρη και τη Δήμητρα Λυγούρα.

Αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής είναι να διοργανώσει το Συνέδριο Επανίδρυσης, το οποίο μετά από εισήγηση του κ. Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2016. Η ημερομηνία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ επελέγη καθώς στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Διοικούσας δεν θα δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Σήμερα ξεκινάμε την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο κ. Μητσοτάκης απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό, να έρθουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα και να γίνει πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά.

«Οι νέοι που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς, που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το ταλέντο τους και δεν επενδύει στο μέλλον τους, οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική, πρέπει τώρα να βγουν μπροστά.

Τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης ανέφερε ότι στις 17 Οκτωβρίου του 2016, ακριβώς 42 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΟΝΝΕΔ θα έχει κάνει αυτήν τη νέα αρχή.

«Πιστεύω ότι νέα και παλαιά στελέχη, αλλά κυρίως νέοι που για πρώτη φορά θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας πολιτικής Νεολαίας, θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν μια υγιή Οργάνωση. Μια Νεολαία που δεν θα εξαρτά τη λειτουργία της από βαρώνους με προσωπικά συμφέροντα, αλλά που θα εκφράζει με κάθε της πράξη, το συμφέρον ολόκληρης της νέας γενιάς», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.