Ο κορωνοϊός «χτυπά» την τεχνολογία: Sony και Ericsson ακυρώνουν τη συμμετοχή τους σε διεθνή έκθεση

Ο κορωνοϊός «χτυπά» την τεχνολογία: Sony και Ericsson ακυρώνουν τη συμμετοχή τους σε διεθνή έκθεση
epa07351711 (FILE) -The Sony Corp. logo is seen outsdie the company's headquarters in Tokyo, Japan, 23 January 2019 (reissued 08 February 2019). On 08 February 2019, Sony Corp. shares jumped by 5 percent after the company announced it will buyback 100 billion yen (more than 910 million US dollar) worth shares. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για τη Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών και νέων τεχνολογιών που πραγματοποιείται σε λίγες ημέρες στην Βαρκελώνη.

Μια ακόμη εταιρεία-κολοσσός ακύρωσε τη συμμετοχή της στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών και νέων τεχνολογιών που πραγματοποιείται σε λίγες ημέρες στην Βαρκελώνη, το Mobile World Congress, λόγω των ανησυχιών για τον νέο κορωνοϊό.

Πρόκειται για την Sony, που με ανακοίνωση της αναφέρει ότι καθώς η εταιρεία αποδίδει ύψιστη σημασία στην ασφάλεια και την υγεία των πελατών της, των εταίρων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των εργαζομένων, έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από την έκθεση και τη συμμετοχή στο MWC 2020 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η Sony στη διάρκεια του Mobile World Congress, κατά κανόνα, πραγματοποιεί σημαντικές ανακοινώσεις που περιμένουν οι διεθνείς αγορές για τα νέα της προϊόντα.

Λίγες μέρες πριν την Sony είχε ανακοίνωσε την απόσυρση της από την φετινή διοργάνωση Mobile World Congress και η Ericsson, ένας από τους μεγαλύτερους εκθέτες της διοργάνωσης. Η ευθύνη της Ericssonγια την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, των πελατών και άλλων ενδιαφερομένων είναι η κορυφαία προτεραιότητα της εταιρείας, είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού, η Ericsson έλαβε την απόφαση να αποσύρει την συμμετοχή του Mobile World Congress 2020, καθώς η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών δεν μπορούν να διασφαλιστούν, ανέφερε στην ανακοίνωση της.

Η Ericsson τα τελευταία χρόνια είχε ένα από τα πλέον εντυπωσιακά περίπτερα και στη διάρκεια της διοργάνωσης προχωρούσε σε σημαντικές ανακοινώσεις για νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με διεθνή απήχηση.

Την απόσυρση από την έκθεση που συγκεντρώνει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, 2.500 κορυφαίες εταιρίες και περισσότερους από 3.000 δημοσιογράφους έχουν επίσης ανακοινώσει και άλλες εταιρίες όπως η LG, GTE, Nvidia και η Amazon.