Ο κόσμος κατηγορεί τις διαφημίσεις του Super Bowl 2022 ως τις χειρότερες όλων των εποχών

Ο κόσμος κατηγορεί τις διαφημίσεις του Super Bowl 2022 ως τις χειρότερες όλων των εποχών
Cincinnati Bengals' Tre Flowers runs with the ball during Super Bowl LVI between the Los Angeles Rams and the Cincinnati Bengals at SoFi Stadium in Inglewood, California, on February 13, 2022. (Photo by Frederic J. Brown / AFP) Photo: AFP

της Ashley Lutz

Οι εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του Super Bowl αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν φαίνεται να εντυπωσιάζονται.

Η συνολική διαφημιστική στρατηγική φέτος ήταν να προσφέρει διασκεδαστικές ή χιουμοριστικές διαφημίσεις. Το Super Bowl του 2021 επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνική δικαιοσύνη και την υπέρβαση της πανδημίας του COVID-19.

Ωστόσο, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία, το κοινό των ΗΠΑ δεν μοιάζει να εντυπωσιάστηκε από τις διαφημίσεις.

Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν τις ακριβές διαφημίσεις, λέγοντας ότι ήταν βαρετές και δεν ρίσκαραν.

Από τη διαφήμιση T-Mobile της Dolly Parton και της Miley Cyrus, μέχρι το σετ του E*Trade και το “Baby One More Time” της Britney Spears, οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν επέκριναν την επιλογή διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν tweet για να επικρίνουν τις διαφημίσεις λέγοντας ότι ήταν βαρετές ή χωρίς ενδιαφέρον.

Η μείωση των διαφημίσεων στο Super Bowl θα μπορούσε να είναι ενδεικτική του πόσο διχασμένη έχει γίνει η χώρα.

Καθώς οι ΗΠΑ κατακερματίζονται ολοένα και περισσότερο από ιδεολογικούς διαχωρισμούς, είναι δύσκολο να βρεθεί κοινό έδαφος που να τους ευχαριστεί όλους.

Οι διαφημίσεις, που κοστίζουν κατά μέσο όρο 6,5 εκατομμύρια δολάρια, μπορεί και να μην είναι όσο έξυπνες επενδύσεις ήταν παλιότερα για να προσεγγίσουν το κοινό.

Τα φετινά παιχνίδια ήταν μερικά από τα πιο συναρπαστικά της πρόσφατης ιστορίας. 49 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν για τους αγώνες των play-off πριν από το Super Bowl.

Η τηλεθέαση για το Super Bowl αναμενόταν να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια άτομα.

Πηγή: Fortune.com