Ο κόσμος του NBA αναρωτιέται: Θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο Λεμπρόν Τζέιμς;

Ο κόσμος του NBA αναρωτιέται: Θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο Λεμπρόν Τζέιμς;
epa08733363 Los Angeles Lakers forward LeBron James reacts after being called for an offensive foul in the fourth quarter of their NBA Finals basketball game five at the ESPN Wide World of Sports Complex in Kissimmee, Florida, USA, 09 October 2020. EPA/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA σκέφτεται ότι ήρθε η ώρα να κρεμάσει τη φανέλα του...

Μετά τον αποκλεισμό των Λος Άντζελες Λέικερς στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας τη Δευτέρα, ο θρύλος του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς προκάλεσε αίσθηση αφήνοντας υπονοούμενα ότι ίσως αποσυρθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμενε κανείς.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα που προβλήθηκε από το ESPN, αφότου οι Ντένβερ Νάγκετς απέκλεισαν την ομάδα του χωρίς αυτή να κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι στη σειρά), ο Τζέιμς ακούστηκε αρκετά στοχαστικός αναφορικά με την αποχώρηση του σπουδαίου συμπαίκτη του Καρμέλο Άντονι, ενός από τους καλύτερους φίλους του, ενώ μίλησε με θέρμη για το εντυπωσιακό παιχνίδι των Νάγκετς. Και στη συνέχεια κατέληξε με μια δραματική νότα: «Προχωρώντας με το παιχνίδι του μπάσκετ, έχω πολλά να σκεφτώ». Και κάπου εκεί η συνέντευξη Τύπου τελείωσε.

Στη συνέχεια, όταν τον πλησίασε το ESPN, ο Τζέιμς, ο οποίος θεωρείται ευρέως ο δεύτερος μετά τον Μάικλ Τζόρνταν στο πάνθεον των μεγάλων του ΝΒΑ, ήταν πιο άμεσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν λες ότι πρέπει να σκεφτείς πράγματα, τι πρέπει να σκεφτούμε ως προς αυτό;» ρώτησε το ESPN.

«Αν θέλω να συνεχίσω να παίζω», απάντησε ο Τζέιμς.

«Δηλαδή του χρόνου;».

«Ναι».

«Θα έφευγες;».

«Πρέπει να το σκεφτώ».

Τα σχόλια του Τζέιμς ίσως αντανακλούν τη δική του αναγνώριση του πόσο εμφανώς κουρασμένος ήταν κάποιες φορές στα playoff, σε ηλικία 38 ετών και στην 20η σεζόν του στο ΝΒΑ παίζοντας σχεδόν κάθε λεπτό για τους Λέικερς, σε εξαντλητικά παιχνίδια στο κλίμα του Κολοράντο. Είχε επίσης στενή σχέση με την αποχώρηση του Άντονι, καθώς ο ίδιος ανέβασε το βίντεο που την ανακοίνωνε.

«Θα μπορούσα να κάθομαι εδώ και να μιλάω για ώρες», είπε ο Τζέιμς στον φίλο του. «Είμαι τόσο περήφανος για σένα, φίλε, και τόσο ευλογημένος που μπόρεσα να γίνω μέρος του ταξιδιού σου». Και προσέθεσε ότι ήταν «γλυκόπικρο» να βλέπει τον «σπουδαίο φίλο» του, Άντονι, να αποχωρεί.

Παρά τα σχόλιά του, οι περισσότεροι αναμένουν ότι ο Τζέιμς θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν. Είναι επίσης γνωστός για το γεγονός ότι κρατάει τις ομάδες του σε αγωνία σχετικά με την επόμενη κίνησή του, όπως όταν μετακόμισε από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στους Μαϊάμι Χιτ, στη συνέχεια επέστρεψε στο Κλίβελαντ και μετά πήγε στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα και έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους στο ΝΒΑ με τρεις διαφορετικές ομάδες, ενώ έχει τερματίσει δεύτερος άλλες έξι φορές σε 10 συμμετοχές σε τελικούς του ΝΒΑ. Σε αυτά τα playoff, τον ταλαιπώρησε το γεγονός ότι έπαιζε με τραυματισμό στο πόδι που υπέστη τον Φεβρουάριο.

Του απομένει μία (πολύ προσοδοφόρα) σεζόν από το συμβόλαιό του με τους Λέικερς – ένα συμβόλαιο ύψους 46,7 εκατομμυρίων δολαρίων που καλύπτει το 2023 και το 2024, με οψιόν παίκτη για άλλη μία σεζόν ύψους 50,4 εκατομμυρίων δολαρίων.