Ο Λάρι Φλιντ δίνει δέκα εκατ. δολάρια σε όποιον «ρίξει» τον Τραμπ

Ο Λάρι Φλιντ δίνει δέκα εκατ. δολάρια σε όποιον «ρίξει» τον Τραμπ
President Donald Trump listens as Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks in the Roosevelt Room of the White House, Tuesday, May 16, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Μπορείτε να τον βοηθήσετε να πετύχει τον στόχο του;

της Αλάνα Άμπραμσον

Ο Λάρι Φλιντ θέλει να δει τον Ντόναλντ Τραμπ να καθαιρείται – και προσφέρει εκατομμύρια δολάρια αν μπορείτε να τον βοηθήσετε να πετύχει τον στόχο του.

Ο Φλιντ, εκδότης πορνογραφικών βίντεο κι περιοδικών, όπως το Hustler Magazine, δημοσίευσε ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στην Washington Post της περασμένης Κυριακής, όπου αναφέρει ότι προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια για «πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν σε απομάκρυνση του Τραμπ απ’ το αξίωμά του».

Στη διαφήμιση, αναφέρει έξι κατηγορίες που, όπως είπε, καθιστούν τον Τραμπ υποψήφιο για καθαίρεση. Το …κατηγορητήριο περιλαμβάνει την πρόκληση οικολογικής βλάβης λόγω αποχώρησης από τις Συμφωνίες του Παρισιού καθώς και την υποκίνηση ταραχών λόγω της «φυλετικής ρητορικής» του.

«Για να επιτύχει μια απόπειρα καθαίρεσης, απαιτούνται αδιάσειστα στοιχεία. Γι’ αυτό προβαίνω σ’ αυτή την προσφορά: κάπου στο συρτάρι μπορεί να βρίσκεται ένα ανεκμετάλλευτο εργαλείο κατά του Τραμπ» έγραψε στη διαφήμισή του ο Φλιντ. «Μήπως η προσπάθεια προστασίας των εταιρειών της αυτοκρατορίας του Τραμπ υποσκάπτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ; Πρέπει να τα βγάλουμε όλα στη φόρα».

Για να καθαιρεθεί ο Τραμπ απαιτείται η υπερψήφιση της σχετικής απόφασης από την πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων κι από τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας. Το αμερικανικό σύνταγμα προβλέπει καθαίρεση εάν ένας πρόεδρος καταδικαστεί για «προδοσία, δωροδοκία ή άλλα μεγάλα εγκλήματα».

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Φλιντ, έχει προσφέρει στο παρελθόν αμοιβή για τη συλλογή πληροφοριών για το πρώην μέλος του Κογκρέσου, Μπομπ Λίβινγκστον, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά απ’ τη θέση του. Συγκεκριμένα, αναγκάστηκε να αποκαλύψει τις εξω-συζυγικές του περιπτύξεις καθώς κατέστη εμφανές ότι το Hustler ετοίμαζε άρθρο γι’ αυτές.

Ο Φλιντ προσέφερε αμοιβή για πληροφορίες και σχετικά με τον πρώην Γερουσιαστή Ντέιβιντ Βίτερ, ο οποίος το 2007 παραδέχθηκε ότι είχε πάει με πόρνες.

Το ύψος και των δύο αυτών αμοιβών ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Το ότι πληρώνεις για μια πληροφορία δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή η πληροφορία» λέει ο Φλιντ.

«Θεωρώ ότι πατριωτικό μου καθήκον και καθήκον όλων των Αμερικανών» καταλήγει ο ίδιος, «είναι να ξεφορτωθούμε τον Τραμ προτού είναι πολύ αργά».