Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δωρίζει 5 εκατ. δολάρια για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δωρίζει 5 εκατ. δολάρια για τις φωτιές στον Αμαζόνιο
epa05186199 Leonardo DiCaprio arrives for the 88th annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, California, USA, 28 February 2016. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA/PAUL BUCK
Εκτός από τη δωρεά του χολιγουντιανού σταρ, η οργάνωσή του, Earth Alliance, αναζητεί επίσης δωρεές για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του καμένου βραζιλιανού τροπικού δάσους, που χαρακτηρίζεται «πνεύμονας του πλανήτη».

Ένα νέο περιβαλλοντικό ίδρυμα που υποστηρίζεται από τον χολιγουντιανό, οσκαρικό ηθοποιό και ακτιβιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγήσει βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων στον Αμαζόνιο, ο οποίος μαστίζεται από τις πυρκαγιές- ρεκόρ.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή στην ιστοσελίδα της, το ίδρυμα Earth Alliance (Συμμαχία για τη Γη) ιδρύθηκε  τον περασμένο μήνα από τον Ντι Καπριο και τους φιλάνθρωπους Laurene Powell Jobs και Brian Sheth.

Σήμερα, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, οι ιδρυτές ανακοίνωσαν την δημιουργία ειδικού ταμείου για το δάσος του Αμαζονίου, το Amazon Forest Fund.

Εκτός από την δική του δωρεά, το Earth Alliance αναζητεί επίσης δωρεές για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του καμένου βραζιλιανού τροπικού δάσους, που ονομάζεται και «πνεύμονας του πλανήτη».