Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πατά γκάζι στην Formula E

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πατά γκάζι στην Formula E

«Μπροστάρης» μαζί με τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον στη διάδοση της χρήσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τι κοινό έχουν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες, και η Κομισιόν; Όλοι… ζεσταίνουν «μηχανές» για την Formula E.

Πρόκειται για το πρώτο στα χρονικά Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας με μονοθέσια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, που θα κάνει «ντεμπούτο» στα σιρκουί μέσα στο νέο έτος. Στόχος είναι να διαφημιστούν επί του πρακτέου στο ευρύ κοινό οι τεχνολογικές βελτιώσεις και οι νέες δυνατότητες των -φιλικών προς το περιβάλλον- ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία έχουν αρχίσει να κατακλύζουν πια την αγορά.

Ήδη, η Renault, η McLaren, η Dallara, η αμερικανική Qualcomm, η Michelin και ο όμιλος Virgin group του Βρετανού μεγιστάνα Μπράνσον έχουν επενδύσει στην Formula E. Και τα «χνάρια» τους τώρα ακολουθεί και ο αστέρας-ακτιβιστής του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, βάζοντας ιδία κεφάλαια ως συνιδρυτής της Venturi Grand Prix Formula E Team, με έδρα το Μονακό.

Διαβάστε ακόμη: Μπαταρίες ηλιακής ενέργειας για το σπίτι

Συνολικά, θα διαγωνιστούν δέκα ομάδες, κάθε μία από τις οποίες θα διαθέτει δύο οδηγούς και τέσσερα οχήματα, που κατά μέσο όρο θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ/ώρα. Υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και της Κομισιόν, οι αγώνες του πρώτου Πρωταθλήματος της Formula E -διάρκειας 45 λεπτών έκαστος- θα αρχίσουν τον επόμενο Σεπτέμβριο από το Πεκίνο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2015 στο Λονδίνο.

Ενδιάμεσα, έχουν προγραμματιστεί άλλα οκτώ Grand Prix σε Μαλαισία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή (Μπουένος Άιρες), ΗΠΑ (Λος Άντζελες και Μαϊάμι), Μονακό και Γερμανία (στο αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου).

Κι όπως λέει στο BBC ο εκτελεστικός διευθυντής της Formula E Holdings, Αλεχάντρο Αγκάγκ: «το να έχουμε μαζί μας ανθρώπους όπως ο Ντι Κάπριο και ο Μπράνσον -αμφότεροι διεθνούς εμβέλειας “πρέσβης” του περιβάλλοντος- είναι ένα προνόμιο για το Πρωτάθλημά μας και θα μας βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια διάδοση της χρήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε όλο τον πλανήτη».