Ο Λιάπης «έκλεβε» και από το ρολόι της ΔΕΗ!

Ο Λιάπης «έκλεβε» και από το ρολόι της ΔΕΗ!

Νέες καταγγελίες σε βάρος του πρώην υπουργού μετά τις πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητο του.

Οι αποκαλύψεις εις βάρος του Μιχάλη Λιάπη δεν σταματούν, καθώς σύμφωνα με νέο δημοσίευμα ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να «κλέβει» και το δήμο Καρπενησίου, καθώς φέρεται να δήλωνε λιγότερα τετραγωνικά για την κατοικία του, ώστε να πληρώνει μειωμένα δημοτικά τέλη. Οι καταγγελίες αφορούν τη βίλα του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας που φέρεται να έκτισε με κοινοτικά κονδύλια, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τουριστικό σαλέ. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Λιάπης έφτιαξε πλαστά στοιχεία σχετικά με την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικού του στο Μεγάλο Χωριό με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Από τα στοιχεία για το συγκεκριμένο ακίνητο προκύπτουν τα εξής:
– Το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί οι οποίοι ωστόσο, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη. Μάλιστα, οι λογαριασμοί στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.

– Η μια παροχή ρεύματος με αριθμό 4/42106881-01 αφορά 90 τετραγωνικά μέτρα κτίσματος και είναι παλαιά. Ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του Μάρκου Λιάπη. Η δεύτερη παροχή ρεύματος πάλι στο Μεγάλο Χωριό, για το ίδιο ακίνητο, έχει ημερομηνία πρώτης σύνδεσης 3/7/2012, δηλαδή πριν από 1,5 χρόνο. Είναι πάλι στο όνομα του Μάρκου Λιάπη και αφορά κτίριο 114 τ.μ.

Διαβάστε ακόμη: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Μιχάλη Λιάπη

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο πρώτο ρολόι της ΔΕΗ, που είναι μονοφασική γραμμή, τον τελευταίο καιρό καταγράφηκε κατανάλωση ρεύματος γύρω στις 800 κιλοβατόρες, ενώ στο δεύτερο που αφορά το μεγάλο ρολόι και είναι τριφασική γραμμή, έγινε κατανάλωση γύρω στις 1500 κιλοβατόρες. Και οι δυο παροχές ρεύματος εμφανίζονται να είναι οικιακής χρήσης και όχι γενικής χρήσης, όπως συμβαίνει όταν αφορά επαγγελματικούς χώρους. Αυτό είναι νόμιμο τώρα που χρησιμοποιείται το κτίριο ως κατοικία, όχι όμως τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι ήταν ξενώνας. Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα γιατί μέχρι τον Ιούλιο του 2012 το κτίριο των 233 τ.μ.φαίνεται να λειτουργούσε με μονοφασική γραμμή και στον λογαριασμό της ΔΕΗ αναγράφονται μόλις 90τμ.;

Δηλαδή τεκμαίρεται ότι επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια. Επομένως η οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς «κλέβοντας» τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ.

Αποφασισμένος να ψάξει μέχρι τέλους την υπόθεση, δηλώνει στο STAR ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα, ψάχνοντας όλους τους μεγάλους μετρητές της περιοχής και τους συγκρίνει με τα στοιχεία της Πολεοδομίας.

«Το Δευτέρα το πρωΐ θα φωνάξω την Πολεοδομία. Αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε παρατυπία, θα τη φάει κατακούτελα. Δεν έχω φοβηθεί τόσα συμφέροντα στην περιοχή, το Λιάπη θα φοβηθώ;» δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πάντως η εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης εις βάρος του ελληνικού δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα του ξενώνα.