Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε… καουμπόι – Εκτρέφει βοοειδή με macadamia και μπύρα στη Χαβάη

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε… καουμπόι – Εκτρέφει βοοειδή με macadamia και μπύρα στη Χαβάη
Meta founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during Meta Connect event at Meta headquarters in Menlo Park, California on September 27, 2023. (Photo by JOSH EDELSON / AFP) Photo: AFP
Το κτήμα, όπου βρίσκεται το ράντσο του, είναι περίπου 1.500 στρέμματα και περιλαμβάνει μια δημόσια παραλία.

Συνιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος, φιλάνθρωπος και τώρα καουμπόι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η νέα προσθήκη του επικεφαλής της Meta σε έναν κατάλογο τίτλων έρχεται καθώς αποκάλυψε ότι το τελευταίο του εγχείρημα είναι η κτηνοτροφία.

Ο Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε την είδηση ότι «άρχισε να εκτρέφει βοοειδή» στο ράντσο του στη Χαβάη και θα τους δίνει μπύρα για να πίνουν.

Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε τις γεωργικές φιλοδοξίες του στη λεζάντα μιας ανάρτησης στο Instagram, μαζί με μια φωτογραφία του με ένα πιάτο μπριζόλα.

«Ξεκίνησα να εκτρέφω βοοειδή στο ράντσο Ko’olau στο Καουάι και στόχος μου είναι να δημιουργήσω μερικά από τα υψηλότερης ποιότητας βοδινά κρέατα στον κόσμο», έγραψε. «Τα βοοειδή είναι wagyu και angus, και θα μεγαλώσουν τρώγοντας macadamia και πίνοντας μπύρα που παράγουμε εδώ στο ράντσο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα wagyu, μια ιαπωνική φυλή βοοειδών, μερικές φορές δίνεται μπύρα για να πίνουν ως διεγερτικό της όρεξης, σύμφωνα με παραγωγό, αναφέρει το Insider.

Ο Ζούκερμπεργκ ξόδεψε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για το κτήμα των 700 στρεμμάτων στο Καουάι της Χαβάης το 2014, σύμφωνα με το Forbes, και στη συνέχεια πρόσθεσε άλλα 600 στρέμματα το 2021 έναντι 53 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Mansion Global. Την ίδια χρονιά αγόρασε άλλα 110 στρέμματα γης στο Καουάι, ανέφερε τότε η εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser.

Το κτήμα, όπου βρίσκεται το ράντσο του, είναι τώρα περίπου 1.500 στρέμματα και περιλαμβάνει μια δημόσια παραλία. Θα φιλοξενήσει επίσης ένα τεράστιο συγκρότημα που χτίζει και το οποίο θα περιλαμβάνει ένα υπόγειο καταφύγιο 5.000 τετραγωνικών μέτρων, όπως ανέφερε για πρώτη φορά το Wired τον Δεκέμβριο.

Το κτήμα διαθέτει ακόμη και στρέμματα με δέντρα macadamia, σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ανέφερε στη λεζάντα της ανάρτησης ότι οι κόρες του «βοηθούν» στη φύτευση των δέντρων και φροντίζουν διάφορα ζώα στο ράντσο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: