Ο μεγάλος στόχος της Huawei να ξεπεράσει την Apple σε δύο χρόνια

Ο μεγάλος στόχος της Huawei να ξεπεράσει την Apple σε δύο χρόνια
epa05508952 President World for Honor George Zhao delivers a speech during the keynote prior to the presentation of the new honor 8 at the Molitor pool in Paris, France, 24 August 2016. Honor is the mobile brand of Chinese telecom devices giant Huawei. EPA/ETIENNE LAURENT

Το σχέδιο της κινεζικής εταιρείας να γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη στα smartphones.

Η Huawei Technologies της Κίνας θέλει να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο σε δύο χρόνια, δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ο Ρίτσαρντ Γιου, διευθύνων σύμβουλος καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας.

Αφού εδραίωσε το όνομά της ως κατασκευαστική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δικτύων, η Huawei έχει δραστηριοποιηθεί στην αγορά των καταναλωτικών συσκευών εδώ και λίγα μόνο χρόνια και πλέον είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone μετά την Apple και την Samsung Electronics, τον παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς των 400 δισ. δολαρίων.

Η Huawei κυκλοφόρησε την Πέμπτη ένα νέο τηλέφωνο υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα πωλείται έναντι 699 ευρώ. Μια έκδοση που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Porsche Design θα κοστίζει 1.395 ευρώ.

Το τηλέφωνο διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης: Μπορεί να μάθει από τις συνήθειες των χρηστών του και αυτόματα να ταξινομήσει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές για εύκολη πρόσβαση.

Η Huawei ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphone στον κόσμο το τρίτο τρίμηνο, με 33.600.000 συσκευές, που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 9%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics.

Η Apple βρισκόταν ακόμα αρκετά μπροστά με 45,5 εκατομμύρια συσκευές, ή μερίδιο αγοράς 12%. Η Samsung ήταν ο παγκόσμιος ηγέτης με 75.300.000 συσκευές και μερίδιο αγοράς 20,1%.

«Θα τους ξεπεράσουμε (την Apple) βήμα-βήμα, από καινοτομία σε καινοτομία», δήλωσε ο Γιου, προσθέτοντας ότι αναμένεται να βελτιώσει τη θέση της Huawei με μεταβολές στην χρησιμοποιούμενη τεχνολογία.

Με το νέο τηλέφωνο, που ονομάστηκε Mate 9, ο Γιου αναμένει να εισέλθει δυναμικά στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία. «Στη Φινλανδία είμαστε ήδη νούμερο ένα», είπε.

Με την Apple να δυσκολεύεται να καταλήξει σε σχέδια που να εντυπωσιάζουν και τη Samsung να παραπαίει αφότου αναγκάστηκε να αποσύρει την κορυφαία συσκευή της, ο Γιου λέει ότι η Huawei βρίσκεται σε σημείο καμπής.

«Βήμα-βήμα θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών. Το όλο θέμα αφορά την εμπιστοσύνη».