Ο Mike Pompeo στην Αθήνα για το American Mediterranean Investment Forum

Ο Mike Pompeo στην Αθήνα για το American Mediterranean Investment Forum
Ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo) μιλά από το βήμα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Forum έχει σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκονται οι ξένοι επενδυτές στην περιοχή.

Οι καθαρές εισροές των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ξεπέρασαν πέρυσι τα 7,2 δισ. ευρώ έναντι 5,3 δισ. ευρώ το 2021. Η αύξηση αντιπροσωπεύει άλμα 35% από έτος σε έτος, αύξηση 61% σε σύγκριση με το 2019, προ COVID-19 και είναι η υψηλότερη καθαρή εισροή Άμεσης Ξένης Επένδυσης (FDI) από το 2002.

Με τέτοια ανάπτυξη και με τις ευκαιρίες στην περιοχή να πολλαπλασιάζονται, ο Όμιλος Joseph Sassoon διοργανώνει το American Mediterranean Investment Forum για να προσελκύσει εκ νέου αμερικανικές επιχειρήσεις και επενδυτές στην περιοχή. Το Forum θα δώσει την ευκαιρία σε entrepreneurs, startups και πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με επενδυτές, ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας και ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και να διερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας και χρηματοδότησης.

Το Forum βοηθά τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκονται οι ξένοι επενδυτές στην περιοχή. Αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας αλλά και από ολόκληρο τον επιχειρηματικό κλάδο των ΗΠΑ, θα μοιραστούν δεξιότητες, εμπειρίες και υπηρεσίες που θα ωφελήσουν τις αγορές της ευρύτερης περιοχής.

Για πρώτη φορά, εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα μοιραστούν πώς οι συνεργατικές προσπάθειές τους είναι σε θέση να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα στην Ελλάδα. Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, είναι ο κεντρικός ομιλητής, ενώ θα πάρει μέρος σε πάνελ συζήτησης για τον τρόπο αντιμετώπισης εξωτερικών απειλών στην περιοχή – σαν αυτές που θέτει η Κίνα – που μπορεί να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκ των Αρχιτεκτόνων των “Abraham Accords”, ο κ. Πομπέο αναδεικνύει την αξία των συμφωνιών, καθώς και το πώς μέσα από εμπορικές, επιστημονικές συνεργασίες, αλλά και διασυνοριακές συνεργασίες, αυτή η ειρηνευτική συμφωνία αποδίδει καρπούς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ο τέως επικεφαλής του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα προσφέρει επίσης ένα θετικό όραμα για το μέλλον και θα εξηγήσει τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία για τη δική της οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα.

Κορυφαίες προσωπικότητες από το Ισραήλ και την Ελλάδα των επιχειρήσεων, των επενδύσεων και της πολιτικής, αναμένεται να δώσουν το παρών στο Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Όπως σχολίασε πριν λίγες μέρες με δήλωσή, ο κ. Πομπέο: “Ανυπομονώ να γίνω μέλος αυτού του σημαντικού forum μαζί με τον David Sassoon και την ομάδα του Joseph Sassoon Group, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι ένας ζωτικής σημασίας στρατηγικός εταίρος και φίλη χώρα των Η.Π.Α. και προσβλέπω στην προώθηση αυτής της τόσο σημαντικής σχέσης συνεργασίας”.

Ο όμιλος Joseph Sassoon είναι διάδοχος εταιρεία της Shoshan Frères & Co, με έτος ίδρυσης το 1512. Είναι μια από τις παλαιότερες ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο με βαθιά τεχνογνωσία που εκτείνεται στους κλάδους επενδύσεων, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, επενδυτικής τραπεζικής και εταιρικής χρηματοδότησης και private banking.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: