Αποκαλύφθηκε το όνομα του αντικαταστάτη του Internet Explorer

Αποκαλύφθηκε το όνομα του αντικαταστάτη του Internet Explorer

Γιατί το Microsoft Edge είναι η μεγάλη ελπίδα της Microsoft για να προσελκύσει τη νέα γενιά  οπαδών της τεχνολογίας;

Η Microsoft ανακοίνωσε κι επίσημα το όνομα του νέου του browser που θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer. Το «παιδί» του Project Spartan ονομάζεται Edge και θα περιλαμβάνεται στην νέα σουίτα εφαρμογών Office 10.

Η πρώτη παρουσίαση του Microsoft Edge πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Microsoft Build Developer Conference.

Αν και οι χρήστες των κινητών με Windows 10 θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον νέο browser, οι χρήστες υπολογιστών και μεγαλύτερων tablets θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του Edge και του Internet Explorer 11. Από την άλλη, παραμένει άγνωστο αν το Edge θα είναι διαθέσιμο για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

Σε σχέση με τον Internet Explorer, τον θρυλικό browser της Microsoft που υποχώρησε από το 50% της παγκόσμιας αγοράς το 2012 στο 46% σήμερα, η τεχνολογία του Edge είναι ριζικά διαφορετική. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, ο κόσμος γνώρισε την επέλαση της τεχνολογίας των έξυπνων κινητών, αλλάζοντας πλήρως τις συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο κι αφήνοντας στο περιθώριο τις δυνατότητες του Internet Explorer που στήριξε την επιτυχία του πάνω στην προτίμηση των μεγάλων εταιρειών και σε ιδιώτες που απεχθάνονται, συνήθως, τις αναβαθμίσεις λογισμικού.

Αντίθετα, ο νέος browser της Microsoft μοιάζει πολύ με αυτούς που χρησιμοποιούν τα άτομα με μεγαλύτερη έφεση στα νέα τεχνολογικά προϊόντα. Κι αυτοί είναι οι κυρίως οι προγραμματιστές και τα άτομα των νεότερων γενεών που η Microsoft χρειάζεται για να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή.