Ο νέος CEO του Twitter άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας

Ο νέος CEO του Twitter άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας
(COMBO) This combination of pictures created on November 29, 2021 shows an undated photo courtesy of Twitter of new Twitter CEO Parag Agrawal (L) and Jack Dorsey (R) who stepped down as Twitter CEO in London on November 20, 2014. - Parag Agrawal, who took over on November 29 as the new head of Twitter, shot from relative obscurity as the platform's technology expert to becoming the latest India-born talent to lead a US tech giant. (Photo by Justin TALLIS / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / COURTESY OF TWITTER " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, ο οποίος μόλις ανέλαβε τα ηνία από τον Jack Dorsey αυτή την εβδομάδα, αναδιοργανώνει ήδη το στελεχιακό δυναμικό της ανώτερης διοίκησης.

Ο Dantley Davis, ο οποίος διηύθυνε τη σχεδίαση και την έρευνα στο Twitter, αποχωρεί από την εταιρεία, όπως και ο Michael Montano, ο επικεφαλής μηχανικός, ανέφερε το Twitter την περασμένη εβδομάδα σε έγγραφα που κατέθεσε στις εποπτικές αρχές.

Τρία άλλα στελέχη του Twitter αποκτούν νέους τίτλους «γενικού διευθυντή» – η εταιρεία αποκαλούσε προηγουμένως τα κορυφαία στελέχη της «αντιπροέδρους». Ο Kayvon Beykpour, το κορυφαίο στέλεχος για τα καταναλωτικά προϊόντα, θα γίνει γενικός διευθυντής για τα καταναλωτικά προϊόντα· ο Bruce Falck θα γίνει γενικός διευθυντής για προϊόντων εσόδων· και ο Nick Caldwell θα γίνει γενικός διευθυντής «βασικής τεχνολογίας», αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Agrawal, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας.

Οι μετακινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας «για την αύξηση της υπευθυνότητας, της ταχύτητας και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας», αναφέρει το Twitter στα έγγραφά του.

Οι αποχωρήσεις θα ισχύσουν από τις 31 Δεκεμβρίου και τα δύο στελέχη που αποχωρούν θα παραμείνουν σύμβουλοι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022, ανέφερε η εταιρεία.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις εταιρείες να αναδιατάσσουν τα κορυφαία στελέχη μετά από μια αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου. Ο Dorsey, συνιδρυτής του Twitter, ο οποίος ηγείτο της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία έξι χρόνια, παραιτήθηκε τη Δευτέρα, επικαλούμενος την επιθυμία του το Twitter να είναι «απαλλαγμένο από την επιρροή ή την κατεύθυνση του ιδρυτή του».

Ο ίδιος εξακολουθεί να διευθύνει την Block Inc., την εταιρεία πληρωμών και χρηματοδότησης που ήταν γνωστή ως Square, την οποία επίσης συνίδρυσε.

Ο Davis, ο οποίος εντάχθηκε στο Twitter στα μέσα του 2019 μετά από τρία χρόνια στην Meta Platforms Inc. υπήρξε αμφιλεγόμενη φιγούρα στο εσωτερικό του Twitter, με ορισμένους υπαλλήλους να δηλώνουν στους New York Times ότι το στυλ διοίκησης που ακολουθούσε δεν ταίριαζε με την κουλτούρα της εταιρείας. Την Πέμπτη, ο Davis έγραψε στο Twitter για μια εκδήλωση που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα με την ομάδα του, λέγοντας ότι ήταν το «αποκορύφωμα των τελευταίων δύο ετών στο Twitter».