Ο όμιλος Marriott International επιστρέφει στην Ελλάδα

Ο όμιλος Marriott International επιστρέφει στην Ελλάδα

Ενάμιση χρόνο περίπου μετά την αποχώρησή του από τη χώρα μας.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, ο ξενοδοχειακός όμιλος Marriott ανακοίνωνε ότι αποχωρεί από την Ελλάδα μετά τη λήξη της συνεργασίας της με το ξενοδοχείο Athens Ledra (τότε Ledra Marriott) του ομίλου Παρασκευαΐδη.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η Marriott International, μία από τις τρεις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως, αποφάσισε να δώσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τον τουρισμό της χώρας μας, συνεργαζόμενη πλέον με την ελληνική αλυσίδα Ledra Hotels and Villas, μία συνεργασία που αφορά σε πρώτη φάση την πολυτελή μονάδα Domes of Elounda στην Ελούντα Λασιθίου.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Domes of Elounda, που διαθέτει 118 βίλες, ανήκει στη Ledra Hotels & Villas, η οποία εκτός του Domes διαθέτει τα ξενοδοχεία Elounda Blu και Pleiades Luxurious Villas, που επίσης βρίσκονται στην περιοχή της Ελούντας.

Το ξενοδοχείο θα λειτουργεί πλέον με την ονομασία Domes of Elounda, Autograph Collection.

Η Autograph Collection Hotels ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 και πλέον θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη φίρμα του ομίλου Marriott, καθώς περιλαμβάνει σήμερα περισσότερα από 90 ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική.

Όπως αφήνει να εννοηθεί με δηλώσεις του στον βρετανικό τουριστικό Τύπο ο John Licence, brand leader της Autograph Collection Hotels για την Ευρώπη, το Domes of Elounda θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο που εντάσσεται στην αλυσίδα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η Marriott ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και φαίνεται ότι το κάνει τώρα μέσω της Autograph. Η είδηση της «επιστροφής» του μεγάλου αμερικανικού ομίλου ξενοδοχείων στη χώρα μας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς είναι γνωστό το προσωπικό ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη της Marriott International, Bill Marriott, για «παρουσία» του ομίλου στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ξενοδοχείο της Αθήνας (Ledra Marriott) όταν άνοιξε το 1983, ήταν τότε το δεύτερο Marriott στην Ευρώπη, μετά από εκείνο του Άμστερνταμ.