Ο Όμιλος ΟΤΕ μειώνει σταθερά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα

Ο Όμιλος ΟΤΕ μειώνει σταθερά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής και η περιβαλλοντική στρατηγική του Ομίλου στο επίκεντρο της ομιλίας της κας Ντέπη Τζιμέα στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link.

Στις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η ρύπανση των θαλασσών αλλά και στην περιβαλλοντική στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ αναφέρθηκε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive DirectorΕταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link με θέμα «Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας – Μια νέα διάσταση ΕΚΕ»

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οφείλουμε να δράσουμε σε ατομικό, εθνικό αλλά και σε εταιρικό επίπεδο. Η τεχνολογία, είναι εξαιρετικά σημαντικός σύμμαχός μας σε αυτή τη προσπάθεια» ανέφερε η κα Τζιμέα. Οι εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με τα προϊόντα και υπηρεσίες που διαθέτουν. Η πρόσφατη μελέτη “Smarter 2030” από το Global e-sustainability Index(GeSI) προβλέπει ότι μέχρι το 2030 οι εταιρείες ICT και το IoT θα συμβάλλουν στη μείωση κατά 20% των Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου (CO2).

Ο Όμιλος ΟΤΕ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του, αν και μικρής κλίμακας, ακολουθεί συγκεκριμένη περιβαλλοντική στρατηγική και φροντίζει να λειτουργεί υπεύθυνα ώστε να μειώνει σταθερά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Από το 2008 έως σήμερα έχει μειώσει κατά 13% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Τζιμέα αναφέρθηκε στο αισιόδοξο παράδειγμα της αρμονικής συνύπαρξης των γερακιών που φωλιάζουν στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι και των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, σημειώνοντας ότι με συστηματική προσπάθεια από όλους ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό.