Ο Όμιλος Σαράντη εξαγόρασε τη Stella Pack στην Πολωνία

Ο Όμιλος Σαράντη εξαγόρασε τη Stella Pack στην Πολωνία
Η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει την ηγετική του Ομίλου Σαράντης θέση στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, ενδυναμώνοντας το γεωγραφικό αποτύπωμά του στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Ο Όμιλος Σαράντη προχώρησε στην σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης Stella Pack SA.

Ειδικότερα, η εταιρεία Sarantis Polska SA, 100% θυγατρική της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της πολωνικής εταιρείας Stella Pack SA. Η εξαγορά τελεί υπό τις συνήθεις συνθήκες κλεισίματος και εκκρεμεί η έγκριση των αρχών ανταγωνισμού στις χώρες δραστηριότητας της Stella Pack.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική του Ομίλου Σαράντης, ταιριάζει απόλυτα με το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την ηγετική του θέση στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, ενδυναμώνοντας το γεωγραφικό αποτύπωμά του στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Η Stella Pack κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και διανομή ειδών οικιακής χρήσης, με 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στις κατηγορίες συσκευασιών τροφίμων, σακουλών απορριμμάτων και εργαλείων καθαρισμού, καταγράφοντας ετήσιες πωλήσεις που ανέρχονται σε περίπου 65 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην κυκλική οικονομία, καθώς λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό και διαθέτει γραμμή διαχωρισμού απορριμμάτων που κατασκευάζει εσωτερικά δικό της ανακυκλωμένο πλαστικό καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες παραγωγής της.