Ο όμιλος Vorwerk δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά

Ο όμιλος Vorwerk δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά
Οι επενδύσεις του Ομίλου Vorwerk, το δίκτυο αντιπροσώπων και ο στόχος πωλήσεων 50.000 συσκευών ετησίως.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει ο όμιλος Vorwerk επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του Thermomix, το οποίο μέχρι και πριν από 5 μήνες πωλούνταν στη χώρα μας μέσω αντιπροσώπου. H εταιρεία ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023 και ανήκει στην οικογένεια της Vorwerk International που εδρεύει στην Ελβετία, γνωστή, εκτός από την πολυσυσκευή κουζίνας Thermomix, και για την σκούπα καθαρισμού Kobold.

Αναγνωρίζοντας την δυναμική που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά λόγω της γαστρονομικής της παράδοσης, της οικονομικής της σταθερότητας και της αυξανόμενης ζήτησης για λύσεις μαγειρικής στο σπίτι, ο όμιλος προχωρά σε άνοιγμα φυσικού καταστήματος και τη δημιουργία δικτύου συνεργατών που θα αναλάβει τις απευθείας πωλήσεις στα ελληνικά νοικοκυριά, εφαρμόζοντας ένα μοντέλο… αλά Tupperware με παρουσιάσεις στα σπίτια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εντός του 2ου τριμήνου του 2024 θα ανοίξουν τα κεντρικά γραφεία της Vorwerk Hellas, καθώς και το Experience Store στην περιοχή της Κηφισιά, μια επένδυση της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη λειτουργεί υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας τις ανάγκες του βόρειου τμήματος της χώρας.

Τόσο το Concept Store στην Κηφισιά, όσο και το υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης για απευθείας πωλήσεις καθώς και διοικητικές θέσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα απασχολούνται 10 εργαζόμενοι και ο στόχος είναι μέσα στο επόμενο διάστημα ο αριθμός τους να αυξηθεί σε 30, ενώ σε επίπεδο τριετίας, αναμένεται η δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών 600 ατόμων, για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά. Μάλιστα η διοίκηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που το flagship store φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, να ανοίξει και άλλα ανά την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρόλο που θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας αγοράς της συσκευής από το φυσικό κατάστημα ή μέσω διαδικτύου, ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα luxury προϊόν και μια επένδυση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα με μέσο κόστος απόκτησης τα 1.500 ευρώ, ουσιαστικά μέσω των συμβούλων πωλήσεων ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να απολαμβάνει τη διενέργεια επιδείξεων μαγειρικής στο σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή θα είναι παρών και ένας ειδικός υπεύθυνος επικοινωνίας διαθέσιμος να λύσει τυχόν απορίες στον χρήστη.

«Η επένδυσή μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι εστιάζουμε στην ελληνική αγορά, προσφέροντας ένα οικοσύστημα που δημιουργεί απαράμιλλες ευκαιρίες για γαστρονομική εξερεύνηση και καινοτομία, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινότητά μας παγκοσμίως» ανέφερε ο κ. Μιχάλης Τζιάλλας, CSO και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Vorwerk International Thermomix & Kobold.

Πρόσθεσε πως θα ήταν ικανοποιημένος, εάν στην επόμενη πενταετία πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση πωλήσεις 50.000 τεμαχίων Thermomix τον χρόνο, από 6.000 που καταγράφονται σήμερα. Εξήγησε πως είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο και ένας εφικτός στόχος, δεδομένου ότι τη δεκαετία 1995-2005 και προ της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες αγόραζαν 20.000 Thermomix τον χρόνο, ενώ περί τα 65.000 Thermomix πωλούνται στην Πορτογαλία σήμερα, μια αγορά η οποία πληθυσμιακά και ιδιοσυγκρασιακά μοιάζει αρκετά με την δική μας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Σκλαβάινας, Γενικός Διευθυντής της Vorwerk Hellas, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία αυτής της επέκτασης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια κομβική στιγμή στη στρατηγική επέκταση στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας όχι μόνο την επέκταση των δραστηριοτήτων της Vorwerk Hellas, αλλά και τη δέσμευσή του ομίλου να ενσωματώσει την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας στην καινοτόμο τεχνολογία της Thermomix.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρών ήταν και ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Andreas Kindl, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σχέδια του Ομίλου Vorwerk για την Ελλάδα, καθώς και να απολαύσουν την ποικιλία του Thermomix TM6 και του Cookidoo σε 10 σταθμούς μαγειρέματος. Χάρη στους συμβούλους Thermomix από 9 διαφορετικές χώρες πήραν μια κλεφτή ματιά από την Διεθνή Κουζίνα μέσα από τις 90.000 συνταγές, που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Thermomix το 2022 κατέγραψε πωλήσεις 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ έσοδα ύψους 803 εκατομμυρίων ευρώ προήλθαν από τη σειρά προϊόντων Kobold. Στον όμιλο ανήκουν επίσης η τράπεζα Akf Bank και η εταιρεία Vorwerk Ventures που πραγματοποιεί επενδύσεις σε start ups σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνολικά η Vorwerk πραγματοποιεί πωλήσεις ύψους 3,2 δισ. ευρώ και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: