O όμιλος ξενοδοχείων της Radisson έχει μεγάλα σχέδια για την Ελλάδα

Η εταιρεία παρουσίασε το πλάνο για την ανάπτυξη της στη χώρα μας.

Τα σχέδια του Ομίλου της Radisson παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Στην εκδήλωση τα πλάνα του Ομίλου παρουσίασαν ο senior Vice President του Ομίλου, αρμόδιος για τις σχέσεις με τους ιδιοκτήτες και το franchise  Joep Peeters (δεξιά στη φωτογραφία) και ο Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ανάπτυξη Elie Milky.

O κ. Μilky είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική ανάπτυξη του Radisson Hotel Group και πιο συγκεκριμένα για το portfolio ξενοδοχείων στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Έχει επίσης αναλάβει την ανάπτυξη του ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο με στόχο το portfolio του Group να ξεπεράσει τα 20 ξενοδοχεία και 4,000 δωμάτια μέχρι το 2022, για όλα τα κύρια brands: Radisson Blu, Radisson, Park Inn by Radisson, Radisson RED και Radisson Collection.

Με δύο Radisson Blu ξενοδοχεία και θέρετρα, τα οποία λειτουργούν ήδη σε Αθήνα και Κρήτη, το Radisson Hotel Group θα είναι μέρος της δράσης με νέο, στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα μας. Όπως σημείωσε ο κ Μilky έχοντας σαν βασική προτεραιότητα την αναγνωσιμότητα του brand στην αγορά, αναζητούνται νέες ευκαιρίες σε νεόδμητα ξενοδοχειακά κτίρια, αλλά και στη μεταβολή ήδη ενεργών ξενοδοχείων.

Το Radisson Hotel Group θα επικεντρωθεί στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παραμένοντας ανοιχτό σε τυχόν ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, την Κω και τις Κυκλάδες.

Το πλάνο του Radisson Hotel Group είναι να μεγιστοποιήσει την προσφορά του στην Ελληνική αγορά, βασιζόμενο σε στρατηγικές συμφωνίες οι οποίες θα περιλαμβάνουν διαχειριστικές συμβάσεις και franchises. Τέτοιου είδους συνεργασίες και συμφωνίες θα παρέχουν ευελιξία και ελευθερία στους συνεργάτες του, δίνοντας τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να προσφέρουν νέες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Οι νέες συνεργασίες θα επωφελούνται πάντα από την επιχειρηματική αποδοτικότητα και το υψηλό επίπεδο του Group, το οποίο αναλαμβάνει από ξενοδοχεία κατηγορίας midscale μέχρι και luxury.

Γιατί η Radisson «βλέπει» την Ελλάδα ως ευκαιρία

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκε ότι στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, η οποία αποτελείται από περίπου 9.873 ξενοδοχεία (αριθμός που αντιστοιχεί σε 425.973 δωμάτια και 835.773 κλίνες για το 2018), το 82% εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητες μονάδες, που δεν υπάγονται ή δε συνεργάζονται με κάποια μεγάλη αλυσίδα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, πολύ κοντά στο 80% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Κύπρο. Μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα, το ποσοστό των δωματίων που παρέχουν τα global brands στον χώρο του τουρισμού στην Ελλάδα ανέρχεται μόλις στο 5% τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως επισήμαναν τα στελέχη του ομίλου, οι προκλήσεις στην ελληνική αγορά είναι σημαντικές, καθώς πλέον αλλάζει σιγά σιγά η νοοτροπία στους ξενοδόχους δεύτερης και τρίτης γενιάς, ενώ μετά την κατάρρευση της Thomas Cook γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό ότι τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να είναι τόσο εξαρτημένα από tour operators, τη στιγμή που αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος κάνει τις κρατήσεις του.

Μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο παράδειγμα της Κύπρου, στην οποία ο όμιλος Radisson έχει σημειώσει σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσοντας συνολικά πέντε ξενοδοχεία, 3 στη Λάρνακα, ένα στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία.

Στην Ελλάδα ο άμεσος στόχος όπως ανέφερε ο Elie Milky, είναι να αναλάβει η Radisson τη διαχείριση συνολικά 10 ξενοδοχείων μέχρι το 2024, με έμφαση στην περιοχή της Αθήνας αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

ΤΟ RADISSON HOTEL GROUP

Το Radisson Hotel Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους, με εφτά διαφορετικά ξενοδοχειακά brand και περισσότερα από 1.400 ενεργά και υπό κατασκευή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Ο όμιλος περιλαμβάνει τα brands Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson και Country Inn & Suites by Radisson.

Το Radisson Rewards είναι το παγκόσμιο πρόγραμμα επιβράβευσης του ομίλου, το οποίο προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και δημιουργεί αξέχαστε στιγμές στους πελάτες μας. Το πρόγραμμα προσφέρει εξαιρετικά loyalty προνόμια σε πελάτες, διοργανωτές, πράκτορες και συνεργάτες.

Με το Radisson Meetings, οι πελάτες μας επωφελούνται από την εξαιρετική υπηρεσία διοργάνωσης εκδηλώσεων, η οποία βασίζεται σε 3 βασικές αξίες εξυπηρέτησης: Personal, Professional and Memorable, παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες ακολουθούν τη φιλοσοφία εξυπηρέτησης Radisson: Yes I Can!

Η παγκόσμια ομάδα του Radisson Hotel Group και των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων αποτελείται από 95.000 εργαζόμενους.