O Oμπάμα δίνει 4 δισ. δολάρια για να έχει κάθε μαθητής υπολογιστή

O Oμπάμα δίνει 4 δισ. δολάρια για να έχει κάθε μαθητής υπολογιστή

Εκτός από την εκπαίδευση των φοιτητών, η επένδυση του Αμερικανού Προέδρου αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ποικιλομορφίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επιθυμεί όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα σπουδών με υπολογιστές. Μάλιστα, ο ίδιος παραχωρεί τέσσερα δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι κάθε μαθητής θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην επιστήμη των υπολογιστών. Από τα τέσσερα δισ. δολάρια τα 100 εκατ. θα δαπανηθούν άμεσα σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, όλο και περισσότερες θέσεις απαιτούν από τους εργαζόμενους να έχουν γνώση υπολογιστών. Ωστόσο, είναι λίγοι εκείνοι που έχουν πρόσβαση σε αυτό το είδος εκπαίδευσης.

Σχεδόν πάνω από το 90% των γονέων δηλώνουν ότι θέλουν να έχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα των σπουδών τους οπωσδήποτε την επιστήμη των υπολογιστών, όμως μόνο το 25% των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα, σε 22 πολιτείες το μάθημα των υπολογιστών δεν υπολογίζεται στην απόκτηση ενός απολυτηρίου ή πτυχίου.

Σημειώνεται ότι το 2015, περίπου 600.000 θέσεις εργασίας με υψηλό μισθό είχαν σχέση με την τεχνολογία.

Η κίνηση του Αμερικανού Προέδρου αποσκοπεί ακόμη στην αντιμετώπιση της ποικιλομορφίας στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς την περσινή χρονιά μόνο το 22% των φοιτητών που έκαναν το τεστ επιστήμης υπολογιστών (AP) ήταν γυναίκες και το 13% ήταν Αφροαμερικανοί ή Λατίνοι.