Ο πληθωρισμός «χτυπάει» και την Monopoly – Η πτώση εσόδων που αναμένει η Hasbro

Ο πληθωρισμός «χτυπάει» και την Monopoly – Η πτώση εσόδων που αναμένει η Hasbro
People watch a giant Monopoly board as a game is about to get underway in Hong Kong, 26 October 2006. The promotion for the game will feature the territory's first life size three dimensional Monopoly board game in a 1,000 square foot setting.AFP PHOTO/MIKE CLARKE (Photo by MIKE CLARKE / AFP) Photo: AFP
Τα έσοδα για παιχνίδια όπως το Baldur's Gate III και το Monopoly Go!, προβλέπεται να μειωθούν κατά 3% έως 5%.

Η Hasbro αναμένει μεγαλύτερο πλήγμα στα έσοδα το πρώτο εξάμηνο του 2024, αφού ανακοίνωσε μια πιο απότομη από την αναμενόμενη πτώση στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, καθώς ο κατασκευαστής της Monopoly παλεύει με την επίμονα αδύναμη ζήτηση για παιχνίδια σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και επιφυλάξεων στις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 3% στις πρώτες συναλλαγές, περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους κατά την έναρξη της αγοράς, καθώς η Hasbro βλέπει τη ζήτηση να σταθεροποιείται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Προβλέπουμε ότι οι τάσεις των εσόδων θα βελτιωθούν καθώς θα προχωράμε μέσα στο έτος, με πιο απότομες μειώσεις το α’ και β’ τρίμηνο», δήλωσε η CFO, Τζίνα Γκέτερ, σε τηλεφωνική επικοινωνία μετά την ανακοίνωση των κερδών.

Τα στελέχη της Hasbro προειδοποίησαν ότι «παραμένουν ακόμη πολλά παλαιότερα εκπτωτικά αποθέματα» στα κανάλια ανάπτυξης και στους μεταπωλητές αξίας, τα οποία θα χρειαστούν ένα ή δύο τρίμηνα για να τα επεξεργαστούν.

Τα αποτελέσματα απηχούν τις πιέσεις που παρατηρούνται σε όλους τους κατασκευαστές παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνίστριας Mattel, η οποία προβλέπει χλιαρές πωλήσεις το 2024, σύμφωνα με τo Reuters.

Για το οικονομικό έτος 2024, η μονάδα καταναλωτικών προϊόντων της Hasbro, η οποία αποτελούσε περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεων του οικονομικού έτους 2023, αναμένεται να μειωθεί κατά 7% έως 12%.

Τα έσοδα στον τομέα της Wizards of the Coast, ο οποίος περιλαμβάνει παιχνίδια όπως το Baldur’s Gate III και το Monopoly Go!, προβλέπεται να μειωθούν κατά 3% έως 5% λόγω της αδυναμίας στα ψηφιακά παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα στο τέλος του 2023

Η εταιρεία κατέγραψε μείωση των καθαρών εσόδων κατά 23%, στα 1,29 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG ανέμεναν πτώση 19,3% στα 1,36 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Hasbro διαμορφώθηκαν στα 38 σεντς, έναντι της εκτίμησης για 66 σεντς.

Επωφελούμενη από τις προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους, όπως οι περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία αναμένει ότι τα ετήσια προσαρμοσμένα EBITDA, δηλαδή τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων, θα διαμορφωθούν μεταξύ 925 εκατ. και 1 δισ. δολαρίων – καλύτερα από τα 709,4 εκατ. δολάρια που ανέφερε το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com