Το iMessage της Apple και το Bing της Microsoft «γλυτώνουν» από τον DMA της ΕΕ

Το iMessage της Apple και το Bing της Microsoft «γλυτώνουν» από τον DMA της ΕΕ
Photo: pixabay.com
Οι υπηρεσίες αυτές δεν αποτελούν πύλες πρόσβασης (gateways) στους τελικούς χρήστες.

Το iMessage της Apple και η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft εξαιρούνται από τους νέους τεχνολογικούς κανόνες της ΕΕ, δήλωσαν την Τρίτη οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, αφού αποδέχθηκαν το επιχείρημα των εταιρειών ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν αποτελούν πύλες πρόσβασης (gateways) στους τελικούς χρήστες.

Ο νέος νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA) τίθεται σε ισχύ σε τρεις εβδομάδες.

Οι απαιτήσεις του περιλαμβάνουν την υποχρέωση της Microsoft, της Apple, της Google της Alphabet, της Amazon, της Meta Platforms και της ByteDance να επιτρέπουν εφαρμογές ή καταστήματα εφαρμογών τρίτων στις πλατφόρμες τους και να διευκολύνουν τους χρήστες να αλλάζουν από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές σε αντίπαλες.

Απαγορεύεται επίσης στις εταιρείες να ευνοούν τις υπηρεσίες τους.

Έπειτα από πεντάμηνη έρευνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι το iMessage, το Bing, το Edge και η διαφήμιση της Microsoft «δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ως υπηρεσίες gatekeeper», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική αρχή της ΕΕ.

Η Κομισιόν ανέφερε ακόμα πως το App Store της Apple, το λειτουργικό σύστημα iOS και το πρόγραμμα περιήγησης Safari θα συνεχίσουν να ταξινομούνται ως gatekeepers, καθώς και το Linkedin και τα Windows της Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com