Ο «πόλεμος» των cryptos στη Μέση Ανατολή – Γιατί το Ισραήλ «παγώνει» λογαριασμούς με τη βοήθεια της Binance

Ο «πόλεμος» των cryptos στη Μέση Ανατολή – Γιατί το Ισραήλ «παγώνει» λογαριασμούς με τη βοήθεια της Binance
Ether and Bitcoin replica cryptocurrency coins are seen in this photo illustration on November 8, 2017. (Photo by Jaap Arriens/Sipa USA) (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Προσπάθεια του Ισραήλ να σταματήσουν οι δωρεές σε κρυπτονομίσματα προς την Χαμάς.

Το Ισραήλ πάγωσε λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνταν για να ζητούν δωρεές για την Χαμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη.

«Σύμφωνα με τις υποψίες, με το ξέσπασμα του πολέμου, η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στα κοινωνικά δίκτυα, προτρέποντας το κοινό να καταθέσει κρυπτονομίσματα στους λογαριασμούς της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η μονάδα κυβερνοχώρου και το υπουργείο Άμυνας ανέλαβαν αμέσως δράση για τον εντοπισμό και το πάγωμα αυτών των λογαριασμών, με τη βοήθεια της Binance (μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα), προκειμένου να εκτρέψουν τα κεφάλαια στο κρατικό ταμείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσοι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν.

«Τις τελευταίες ημέρες η ομάδα μας εργάζεται σε πραγματικό χρόνο, όλο το εικοσιτετράωρο, για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα «συνεργάζεται» με τις παγκόσμιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: