Ο Πούτιν πάει στην Κίνα για συνάντηση με τον Σι, με Gazprom και Rosneft στις «βαλίτσες του»

Ο Πούτιν πάει στην Κίνα για συνάντηση με τον Σι, με Gazprom και Rosneft στις «βαλίτσες του»
epa10481259 A woman drinks a tea watching Russian President Vladimir Putin address to the Federal Assembly, at her home in Moscow, Russia, 21 February 2023. 'The goal of the West is to inflict a strategic defeat on Russia, to end us once and for all. We will react accordingly, because we are talking about the existence of our country' Putin said,addressing the Federal Assembly. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τη Μόσχα να θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Πεκίνο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα πραγματοποιήσει επίσημη συνάντηση στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα, με τη Μόσχα να θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Πεκίνο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών με τη Δύση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν θα συμμετάσχει στο Belt and Road Forum στο Πεκίνο στις 17-18 Οκτωβρίου, το πρώτο του ταξίδι εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα εναντίον του τον Μάρτιο σχετικά με την απέλαση παιδιών από την Ουκρανία.

Η Κίνα και η Ρωσία συνυπέγραψαν μια εταιρική σχέση «χωρίς όρια» τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο λίγες ημέρες πριν στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία, προκαλώντας τον πιο θανατηφόρο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογος του, Σι Τσίνπινγκ, μοιράζονται μια ευρεία κοσμοθεωρία, η οποία βλέπει τη Δύση ως παρακμιακή και σε παρακμή, ακριβώς όπως η Κίνα αμφισβητεί την υπεροχή των ΗΠΑ σε όλα, από την κβαντική πληροφορική και τη συνθετική βιολογία μέχρι την κατασκοπεία και τη σκληρή στρατιωτική ισχύ.

Οι επικεφαλής των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών Gazprom και Rosneft, Αλεξέι Μίλερ και Ιγκόρ Σέτσιν, θα συμμετάσχουν στην ακολουθία του Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια.

Η Ρωσία θέλει να εξασφαλίσει μια συμφωνία για την πώληση περισσότερου φυσικού αερίου στην Κίνα και σχεδιάζει να κατασκευάσει τον αγωγό Power of Siberia-2, ο οποίος θα διασχίζει τη Μογγολία και θα έχει ετήσια χωρητικότητα 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com