Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ μπαίνει στην Uber

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ μπαίνει στην Uber
epa05782053 Uber drivers maneuver through the street during a protest calling for the legalization Uber in Taipei, Taiwan, 10 February 2017. Hundreds of Uber operators drove around the Ministry of Transportation building to show their support for the legalization of Uber in Taiwan. According to news reports, Uber was forced to suspend its operations in Taiwan after receiving heavy fines from the government. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo:

Σημαντική πρωτοβουλία από τον CEO της εταιρείας, μετά τις καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, προσέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Τράβις Καλάνικ, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της εταιρείας.

Μία πρώην υπάλληλος της διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων για μετακινήσεις, κατήγγειλε πρόσφατα ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του τμήματός της, κάτι το οποίο και δημοσιοποίησε μέσω ενός blog post.

Τη Δευτέρα ο Καλάνικ δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει άμεσα την διεξαγωγή επείγουσας έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς της Σούζαν Φάουλερ, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Χόλντερ θα ηγηθεί της έρευνας με τη βοήθεια της Αριάνα Χάφινγκτον, ιδρύτρια της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Huffington Post και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Uber, της Λιάν Χόρνσι επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας και της ‘Αντζελα Παντίλα, αναπληρώτρια γενική σύμβουλος.

Το τελευταίο διάστημα η Uber είχε δεχτεί σφοδρές επικρίσεις σχετικά με την έλλειψη δημοσιοποίησης στατιστικών στοιχείων που αφορούν στην πολυπολιτισμικότητα της εταιρείας, ωστόσο ο Καλάνικ δήλωσε ότι η Uber θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση μέσα «στους επόμενους μήνες». Όπως δήλωσε επίσης, από το σύνολο των υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται ως μηχανικοί, διευθυντές παραγωγής ή επιστήμονες δεδομένων το 15% είναι γυναίκες, ένα νούμερο το οποίο δεν έχει αλλάξει σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, ο Καλάνικ παραδέχτηκε ότι οι τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν δύσκολες για την εταιρεία, ενώ μέσω email που απέστειλε στους υπαλλήλους δεσμεύτηκε ότι η Uber θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει το ζήτημα.