Ο Richard Branson αποκάλεσε το Hyperloop One «ασύλληπτα συναρπαστικό» πριν από πέντε χρόνια – Τώρα το κλείνει

Ο Richard Branson αποκάλεσε το Hyperloop One «ασύλληπτα συναρπαστικό» πριν από πέντε χρόνια – Τώρα το κλείνει
Sir Richard Branson holds up photos that he brought with him into space, as he speaks after flying into space aboard a Virgin Galactic vessel, a voyage he described as the "experience of a lifetime" -- and one he hopes will usher in an era of lucrative space tourism at Spaceport America, near Truth and Consequences, New Mexico on July 11, 2021. "Congratulations to all our wonderful team at Virgin Galactic for 17 years of hard, hard work to get us this far," he said during a live feed as the VSS Unity spaceship glided back to Spaceport America in New Mexico.It reached a peak altitude of around 53 miles (85 kilometers) -- beyond the boundary of space, according to the United States -- allowing the passengers to experience weightlessness and admire the Earth's curvature.The trip proceeded without drama, and touchdown occurred at around 9:40 am Mountain Time (1540 GMT), about an hour after take-off. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP) Photo: AFP
Ο όμιλος Virgin Group του δισεκατομμυριούχου επένδυσε στην εταιρεία, η οποία υποσχόταν να μεταφέρει επιβάτες και φορτία μεταξύ πόλεων με ταχύτητες αεροπορίας μέσω σωλήνων.

Όταν ο Richard Branson εξέφρασε υποστήριξη για τη Hyperloop One το 2017, ο κόσμος το πρόσεξε. Ο όμιλος Virgin Group του δισεκατομμυριούχου επένδυσε στην νεοσύστατη εταιρεία μεταφορών, η οποία υποσχόταν να μεταφέρει επιβάτες και φορτία μεταξύ πόλεων με ταχύτητες αεροπορίας μέσω σωλήνων. Αργότερα, ο Branson έγινε ακόμη και πρόεδρος της Virgin Hyperloop, όπως μετονομάστηκε για ένα διάστημα.

«Ο λόγος που έγινα πρόεδρος αυτής της εταιρείας είναι επειδή το βρήκα ασύλληπτα συναρπαστικό», δήλωσε ο Branson στο CNBC το 2018. «Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να κατασκευάσουμε Virgin Hyperloop σε διάφορες χώρες, συνδέοντας χώρες, αυτό θα φέρει τον κόσμο πολύ πιο κοντά».

«Μιλάμε για κάψουλες που κινούνται με 600, 700, 800 μίλια την ώρα, τόσο με ανθρώπους όσο και με φορτίο, κι αυτό είναι εξαιρετικά συναρπαστικό» προσέθεσε.

Ο Josh Giegel, συνιδρυτής της Hyperloop και στη συνέχεια επικεφαλής τεχνολογίας, είχε ενθουσιαστεί αργότερα για το «είδος της αξιοπιστίας» που παρείχε ο Branson και η εταιρεία, αποκαλώντας το «σημάδι ότι κάνουμε κάτι σωστό».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δεν συμμετείχε στην εταιρεία, αλλά ένα χρόνο πριν από την ίδρυσή της το 2014 είχε παρουσιάσει την ιδέα του hyperloop, προτρέποντας τους επιχειρηματίες να την κάνουν πραγματικότητα. Σύμφωνα με τη βιογράφο του, Ashlee Vance, η ιδέα προήλθε από το «μίσος του Musk για το προτεινόμενο σύστημα σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας της Καλιφόρνιας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων για έργα σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας σε όλη την Καλιφόρνια, μέρος της «νέας χρηματοδότησης ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 10 μεγάλα επιβατικά σιδηροδρομικά έργα σε όλη τη χώρα».

Αυτή την εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Hyperloop One -η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το 2014- κλείνει.

Τα σημάδια των προβλημάτων είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται. Πέρυσι, το εγχείρημα, το οποίο δεν κέρδισε ποτέ μια σύμβαση για την πραγματική κατασκευή ενός hyperloop, αποφάσισε να επικεντρωθεί στο φορτίο και όχι στους επιβάτες, και η Virgin απέσυρε το όνομά της.

Οι περισσότεροι από τους 200 υπαλλήλους της εταιρείας απολύθηκαν και το γραφείο της στο Λος Άντζελες έκλεισε.

Ο Branson είχε πει το 2017 σχετικά με την επένδυση της Virgin: «Αφότου επισκέφθηκα τον χώρο δοκιμών της Hyperloop One στη Νεβάδα και συναντήθηκα με την ηγετική της ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία θα αλλάξει τις μεταφορές όπως τις ξέρουμε και θα μειώσει δραματικά τους χρόνους ταξιδιού».

Την επόμενη χρονιά διαβεβαίωσε τους τηλεθεατές του CNBC ότι τα πραγματικά λειτουργικά hyperloops πλησιάζουν στην πραγματικότητα. «Μιλάμε για δύο με τρία χρόνια, όχι πολλά χρόνια μακριά», είπε.

Τώρα η εταιρεία προσπαθεί να πουλήσει διάφορα περιουσιακά στοιχεία και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η απασχόλησή τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com