O ρόλος του Ιβάν Σαββίδη στις επαφές Τσίπρα – Πούτιν

O ρόλος του Ιβάν Σαββίδη στις επαφές Τσίπρα – Πούτιν

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας.

Στη Ρωσία ταξιδεύει σήμερα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, καθώς όπως αναφέρει το sport24.gr, θα δώσει το παρόν στις επαφές που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μάλιστα θα έχει και συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρόεδρο.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το καλά ενημερωμένο σε ζητήματα της ποντιακής ομογένειας «pontos-news.gr» που αναφέρει ότι η συνάντηση του Σαββίδη με τον Τσίπρα θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα εκμεταλλευτεί την ιδιότητα που έχει ως «συντονιστής της 5ης περιφέρειας ΣΑΕ πρώην χωρών της ΕΣΣΔ και πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας».

Σύμφωνα με την αναφορά που κάνει η ιστοσελίδα futbolgrad.com. ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κατατάσσεται στους 30 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας, ενώ χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ ως έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ελλάδας, κάνοντας και ειδική αναφορά στο θέμα των χρεών που θα αποπληρώσει ο ομογενής επιχειρηματίας πληρώνοντας εφάπαξ το ποσό των 10,4 εκ. ευρώ., μετά από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδιο δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως «ο Σαββίδης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών», εννοώντας φυσικά πως έπαιξε ρόλο η σχέση του με τον Πούτιν, για να γίνει η επαφή του με τον Τσίπρα.