O Ρουμελιώτης τα «μαζεύει» τώρα για τους δημοσιογράφους και το ΔΝΤ

O Ρουμελιώτης τα «μαζεύει» τώρα για τους δημοσιογράφους και το ΔΝΤ

Μετά την κατάθεση του που άναψε φωτιές.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε με νέες του δηλώσεις ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης μετά τη θύελλα που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης κατέθεσε στην επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή πριν δύο μέρες και υποστήριξε πως Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε μάλιστα…άμεσα την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα.

«Δεν γνωρίζω πως διοργανώνονται και τι λέγονται σε αυτά σεμινάρια και εν πάση περιπτώσει δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι…το Ταμείο διοργανώνει αυτά τα σεμινάρια προκειμένου να επηρεάσει» δήλωσε χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, έκανε λόγο για συνήθη πρακτική του ΔΝΤ να καλεί δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, ενώ είπε ότι δεν θυμάται ποιους δημοσιογράφους από την Ελλάδα είχε συναντήσει στο δρόμο και είχαν πάει στην Ουάσιγκτον για σεμινάριο του Ταμείου.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρχει κάποια οικονομική συναλλαγή, κάποιο όφελος για τους δημοσιογράφους αυτούς απάντησε: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί στο βαθμό που το ΔΝΤ λειτουργεί με διαφάνεια και σίγουρα θα είχε υποπέσει στην αντίληψη των μελών του Δ.Σ. αν υπέκρυπταν οι εκδηλώσεις αυτές κάποιο είδος συναλλαγής».