O ΣΕΒ πάει Χονγκ Κονγκ

O ΣΕΒ πάει Χονγκ Κονγκ
Photo:

Επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα στο α’ εξάμηνο του 2014.

Επιχειρηματική αποστολή στο Χονγκ Κονγκ και σε περιφέρειες της Κίνας μέσα στο α’ εξάμηνο του 2014 προγραμματίζει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ. Αυτό ανακοινώθηκε σε ενημερωτικές ημερίδες για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κέντρο διεθνούς εμπορίου στην Ασία και πύλη στην αχανή κινεζική αγορά των 1,3 δισ. καταναλωτών.

Ομιλητές ήταν στελέχη των ξένων οργανισμών, που παρουσίασαν στοιχεία για την οικονομία και τις προοπτικές των χωρών αυτών, τις δυνατότητες που προσφέρουν για επιχειρηματική δράση, τις διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, την προστασία ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, τις ευκαιρίες σε τεχνολογίες αιχμής, τις καταναλωτικές τάσεις και συνήθειες, τις προϋποθέσεις και τους κινδύνους, αλλά και τις ωφέλειες που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση μέσων συμφωνιών με αξιόπιστους εταίρους.

Δασκαλόπουλος: «Μπορεί να μείνουμε στον πάτο για χρόνια»

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Διεθνών Δράσεων Θανάσης Λαβίδας τόνισε ότι η επιχειρηματική εξωστρέφεια αποτελεί αντίδοτο στις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης και βασικό πυλώνα για την σταδιακή επάνοδο της εθνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Hong Kong Trade and Development Council, του Hong Kong Economic and Trade Office-Brussels, του InvestHK και του EU SME Centre in China.