Ο Σόιμπλε απέκλεισε νέα μείωση χρέους

Ο Σόιμπλε απέκλεισε νέα μείωση χρέους

Μετά την Καγκελάριο, κατηγορηματικό «όχι» και από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Σκληραίνει τη στάση της η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μετά την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, που δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί μια νέα μείωση χρέους, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «φαινόμενο ντόμινο αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη και να πλήξει τις επενδύσεις στην περιοχή, σειρά είχε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη Τύπου με πολίτες, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, απέκλεισε μια νέα μείωση χρέους αλλά επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως οι εταίροι της Ελλάδας θα «αποφασίσουν για νέα μέτρα» το 2014, αν παραστεί ανάγκη. «Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνει αυτό», είπε.

Από την πλευρά του, ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προειδοποίησε επίσης πως μία δημόσια συζήτηση για ένα δεύτερο «κούρεμα» χρέους είναι επιβλαβής.

«Η επαναλαμβανόμενη συζήτηση αποσπά από αυτό που πρέπει να γίνει για την εδραίωση του προϋπολογισμού και περισσότερη ανάπτυξη με το υπάρχον πρόγραμμα», δήλωσε ο Άσμουσεν στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Welt am Sonntag.

Διαβάστε ακόμη: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αξιόπιστο Μεσοπρόθεσμο»