Ο Standard & Poor’s υποβάθμισε την Ολλανδία

Ο Standard & Poor’s υποβάθμισε την Ολλανδία

Αντίθετα ανακοίνωσε πως αναθεώρησε την προοπτική της Ισπανίας σε «σταθερή» από αρνητική και ότι αναβαθμίζει την αξιολόγηση της Κύπρου.

Στην υποβάθμιση της ολλανδικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Συγκεκριμένα μείωσε τη βαθμολογία του μακροπρόθεσμου χρέους της Ολλανδίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, με σταθερή προοπτική, αν και ανακοίνωσε πως οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας είναι ασθενέστερες απ’ ό,τι προβλεπόταν.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ παραμένει επίμονα χαμηλότερος απ’ αυτόν χωρών σε παρόμοια υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης», ανακοίνωσε ο S&P.

Εξάλλου ο οίκος Standard & Poor’s ανακοίνωσε σήμερα πως αναθεώρησε την προοπτική της Ισπανίας σε «σταθερή» από αρνητική εξαιτίας της σταδιακής βελτίωσης της οικονομίας της χώρας.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πως ο οίκος δεν υπολογίζει ούτε να μειώσει ούτε να αυξήσει μεσοπρόθεσμα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας, που διατηρείται στο ΒΒΒ-.

Διαβάστε ακόμη: Υποβάθμιση στο AA της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από την S&P

Ακόμη ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε «B-«, από «CCC+», εκτιμώντας ότι οι άμεσοι κίνδυνοι επί της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στη χώρα είναι περιορισμένοι.

Η αξιολόγηση αυτή συνοδεύεται από σταθερή προοπτική, διευκρινίζει ο οίκος ο οποίος βελτίωσε κατά μία βαθμίδα τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου από «C» σε «B».