O Σταθάκης διαψεύδει τα «σενάρια καταστροφής»

O Σταθάκης διαψεύδει τα «σενάρια καταστροφής»

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε διαρροές σχετικά με τις συναντήσεις στο Λονδίνο.

«Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο (με υπογραφή, η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις, που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με τις συναντήσεις του με επενδυτές στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταθάκης, «η νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά με κακοστημένες διαρροές». Προσθέτει: «Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή».

Σχετικά με τις επαφές στο Λονδίνο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής».

Χθες, ο Joerg Sponer, στέλεχος του ξένου fund Capital, στο συνοπτικό report που έστειλε μετά το πέρας της ενημέρωσης αναφέρει με γλαφυρό τρόπο πως οι παρόντες εκπρόσωποι των funds αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν ταν πάντα στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί κατά τη γνώμη του κ. Sponer, το πρόγραμμα τους είναι χειρότερο και από, εκείνο των κομουνιστών! Μοιράζεται μάλιστα με τους μετόχους και τους επενδυτές του Capital και την εκτίμηση του μετά από όσα άκουσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία. Θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, πιστεύει, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων!

Από την Κουμουνδούρου απαντούν πως ο συγκεκριμένος δεν ήταν καν παρών στις διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα στο εμπιστευτικό email του ο κ. Sponer αναφέρει:
Ναι ήμουν στη συνάντηση με το Σταθάκη (συμμετείχαν 15 επενδυτές) και σε ακόμη μια ξεχωριστή με τον κ. Γιάννη Μηλιό, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο (συμμετείχαν 20 επενδυτές)

Γενική περίληψη:
Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα Το πρόγραμμα είναι χειρότερο από τον κομμουνισμό (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα καλά οργανωμένο πλάνο), θα επικρατήσει χάος Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει έως 36,5%, που θα σημάνει την απόλυτη πλειοψηφία (μαζί με το μπόνους των 50 εδρών) θα δείτε ένα σενάριο αντίστοιχο με εκείνο της Κύπρου. Μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ότι προλάβουν στο εξωτερικό και θα τερματιστούν όλες οι επενδύσεις Πιστεύεται ότι ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει να λάβει περισσότερες από 174 ψήφους τον Μάρτιο, ενώ, έχει ήδη γραπτές δηλώσεις από αρκετούς βουλευτές πως δεν θα τον ακολουθήσουν.

Αν δεν ήταν τόσο σοβαροί όταν μιλούσαν θα πίστευα ότι πρόκειται περί φαρσοκωμωδίας

«Αισθανόμαστε πιο κοντά με το Podemos και το «Die Linke» στη Γερμανία, αν και αυτοί παραείναι φιλελεύθεροι. Θα σταματήσουμε την λίτότητα -είπαμε στους ανθρώπους στον δρόμο να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες γιατί θα έλθουμε εμείς και θα τους φροντίσουμε.

Οι 5 θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:
– Να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση παρέχοντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, τροφή, στέγη, υγειονομική περίθαλψη σε όσους το έχουν ανάγκη

– Αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο τα 750 ευρώ και 14 μισθούς και για τους συνταξιούχους 705 ευρώ για 13 μήνες. Πρόσληψη αρκετών χιλιάδων υπαλλήλων σε θέσεις στο Δημόσιο.

– Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1% με πάταξη της παραοικονομίας (δεν θα υπάρχει κίνητρο, γιατί οι φτωχοί θα έχουν τον βασικό μισθό των 750 ευρώ το μήνα (τι αστείο)

– Δεν θα υπάρχουν φόροι ιδιοκτησίας (κοστίζουν 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός από τα υψηλά εισοδήματα (κόστος 2 δισ. ευρώ), ενώ όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων.

– Περιμένουν ότι το ΑΕΠ, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξηθεί από 3 έως 5%, καθώς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να επενδύσουν με κάθε εμπιστοσύνη (εδώ γελάμε δυνατά), ενώ αναμένουν κύμα ξένων επενδύσεων.

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους:
Η ΕΚΤ θα αγοράσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος για 60 χρόνια και θα απολέσει κάθε τόκο (Η Γερμανία πέτυχε το 1952 ένα κούρεμα της τάξης του 62%, άρα μπορεί και η Ελλάδα να πετύχει κάτι τέτοιο). Ανέφερα ότι η Γερμανία εκείνη την περίοδο δέχθηκε να πραγματοποιήσει τεράστιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι δύο τους (Μηλιός-Σταθάκης) είπαν ότι εδώ έγιναν ήδη υπερβολικά πολλές μεταρρυθμίσεις.

Η αναλογία χρέους/ΑΕΠ θα πάει στο 205 έως το 2080 (χαχαχα -φοβερό αστείο). Θα αυξηθούν περαιτέρω οι επιδοτήσεις από τις Βρυξέλλες κατά 5 δισ.

Κανένας από τις Βρυξέλλες δεν θα έχει κέρδος αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ. Κατέχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αλλά ο Τσίπρας έκανε λάθος που συμφώνησε με τη Μέρκελ πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ. Μνημόνιο για το ιδιωτικό χρέος με μάξιμουμ εξυπηρέτηση του 20% όταν το διαθέσιμο εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 750 ευρώ το μήνα.

Δημιουργία γραφείων πιστωτικής ανάλυσης που θα διαμεσολαβούν μεταξύ τραπεζών και δανειζομένων-Θα αποφασίζει ποιος θα πληρώνει και τι θα πληρώνεται και τι θα κουρεύεται.

Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (τον πρώτο χρόνο θα χαθούν τα παραπάνω), τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν (το είπαν και οι δύο τους σοβαρά) καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα σημειώσει μεγάλη αύξηση και γίνει εισροή επενδύσεων.

Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (τον πρώτο χρόνο θα χαθούν τα παραπάνω), τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν (το είπαν και οι δυο τους αυτό, σοβαρά), καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα δει μεγάλη αύξηση και θα γίνει εισροή επενδύσεων.

Οι τράπεζες είναι πολύ δυνατές, οι δανειστές πολύ αδύναμοι -Θα το αντιστρέψουν αυτό

Θα γίνει 1005 αλλαγή στο διοικητικό σχήμα των τριών μεγάλων συστημικών τραπεζών (πλην της Eurobank όπου το κράτος δεν έχει πλέον πλειοψηφία στο μετοχικό σχήμα)

Θα δοθεί εντολή στους δικαστές να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Δεν θα μπορούσα να τα είχα επινοήσει όλα αυτά ακόμη κι αν το ήθελα…

Διαβάστε ακόμη: 

Διαψεύδει και ο Πάνος Σκουρλέτης το e-mail περί «τραγωδίας»

Για αυτοδυναμία και… «τραγωδία» ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η BoFA