Ο τεράστιος αριθμός ψεύτικων λογαριασμών που κλείνει κάθε μήνα το WhatsApp

Η πλατφόρμα έδωσε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για το πώς χειρίζεται αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

 

Το WhatsApp, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που εξαγόρασε το Facebook, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο κλείνει ψεύτικους και επιθετικούς λογαριασμούς.

Σε μια συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη οι άνθρωποι της εταιρείας εξήγησαν πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία machine learning για να αποκλείουν τους λογαριασμούς που παραβιάζουν τους όρους χρήσης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η πλατφόρμα κλείνει περίπου 2 εκατ. προφίλ κάθε μήνα. Όπως είπε ο software engineer, Matt Jones, η πλατφόρμα μπορεί να αποκλείσει άμεσα το 20% αυτών των λογαριασμών με το που εγγράφονται στην υπηρεσία.

Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποιούνται και οι δυνάμεις του ανθρώπινου δυναμικού και οι προηγμένες τεχνολογίες. Το 25% αυτών απομακρύνεται από ανθρώπινα χέρια και το υπόλοιπο 75% από τη μηχανή.

Το WhatsApp αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο, με περισσότερα από 1,5 δισ. εγγεγραμμένα μέλη. Προφανώς, αυτή η δημοτικότητα αποτελεί μαγνήτη για πάρα πολλούς που θέλουν να εξαπατήσουν άλλους χρήστες ή απλώς να σπείρουν πανικό και παραπληροφόρηση, ιδιαίτερα μετά από όσα συνέβησαν σε όλο τον κόσμο με τις παρεμβάσεις σε εκλογικές διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα