Ο Τιμ Κουκ έχει κάποιες ενστάσεις για το metaverse και μάλλον δεν θα αρέσουν καθόλου στον Ζούκερμπεργκ

Ο Τιμ Κουκ έχει κάποιες ενστάσεις για το metaverse και μάλλον δεν θα αρέσουν καθόλου στον Ζούκερμπεργκ
Apple CEO Tim Cook holds the new iPhone 14 Pro during a launch event for new products at Apple Park in Cupertino, California, on September 7, 2022. - Apple unveiled several new products including a new iPhone 14 and 14 Pro, three Apple watches, and new AirPod Pros during the event. (Photo by Brittany Hosea-Small / AFP) Photo: AFP
Ο επικεφαλής της Apple έχει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το metaverse και λέει ότι ο «μέσος άνθρωπος» δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Του Chris Morris

Αν και πολλοί διευθύνοντες σύμβουλοι τεχνολογίας σπεύδουν να επενδύσουν στο metaverse, ο Τιμ Κουκ της Apple δεν φαίνεται να είναι τόσο σίγουρος.

Μιλώντας στην ολλανδική έκδοση Bright την περασμένη εβδομάδα, ο Κουκ δήλωσε (μέσω του Google Translate): «Πιστεύω πάντα ότι είναι σημαντικό να καταλαβαίνει ο κόσμος τι είναι κάτι. Και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το metaverse».

Πρόκειται για μια μικρή αντιστροφή για τον Κουκ, ο οποίος στην κλήση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της εταιρείας νωρίτερα φέτος είπε, όταν ρωτήθηκε για το metaverse: «Είμαστε μια εταιρεία που ασχολείται με την καινοτομία, οπότε πάντα εξερευνούμε νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες. Και έχω μιλήσει εκτενώς για το πώς αυτός ο τομέας μας ενδιαφέρει πολύ».

Τα αισθήματα του Κουκ για το metaverse, βέβαια, είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα του ιδρυτή της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ποντάρει πολλά σε αυτό.

Ο Κουκ είναι πολύ πιο αισιόδοξος, ωστόσο, για την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), λέγοντας ότι «δεν θα περάσει πολύς καιρός» προτού αρχίσουμε να κοιτάμε πίσω σε έναν κόσμο χωρίς επαυξημένη πραγματικότητα, όπως σήμερα κοιτάμε πίσω σε έναν κόσμο χωρίς κινητά τηλέφωνα.

«Νομίζω ότι η AR είναι μια βαθιά τεχνολογία που θα επηρεάσει τα πάντα. Φανταστείτε ξαφνικά να μπορείτε να διδάξετε με AR και να επιδείξετε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Ή ιατρικά, και ούτω καθεξής», δήλωσε.

Η Apple, βέβαια, εκτιμάται ότι εργάζεται πάνω σε ένα headset εικονικής / επαυξημένης πραγματικότητας, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει άμεσα αυτή την εικασία. Οι καταθέσεις εμπορικών σημάτων, ωστόσο, δείχνουν ότι η εταιρεία έχει εγείρει αξιώσεις για τα ονόματα “Reality One”, “Reality Pro” και “Reality Processor” σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Το headset της Apple αναμένεται να συνδυάσει την τεχνολογία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και να φέρει την εταιρεία σε αμεσότερο ανταγωνισμό με την Meta Platforms Inc, τον κορυφαίο πάροχο εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας. Έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία φορά που η εταιρεία κυνήγησε μια νέα κατηγορία hardware με το Apple Watch.

Πηγή: Fortune.com